Anadolu Ateşi’nden ‘Başöğretmen’ sürprizi

Güncelleme Tarihi:

Anadolu Ateşi’nden ‘Başöğretmen’ sürprizi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2018 16:06

Anadolu Ateşi dans topluluğu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında sahne aldı. Grup, Atatürk’ün Ankara’ya ilk gelişini sahneye taşıyarak sürpriz yaptı.

Haberin Devamı

MEB Şura Salonu’nda gerçekleşen gösteriyi, Türkiye’nin 81 şehrinden gelen öğretmenler izledi. Anadolu Ateşi’nin gösterisi başöğretmen Atatürk’e ithafen “İlk Dans Öğretmenimize Saygıyla” yazılı görsel ile başladı. Atatürk’ün dans ederken görüntülendiği fotoğraflı sürpriz, öğretmenlerden büyük alkış aldı. Gösterinin finalinde ise Atatürk’ün Ankara’ya ilk gelişi ve Seymenler tarafından karşılanmasını gösteren görselin önünde dansçılar Ankara zeybeği oynayarak Ankara’ya özel sürpriz yaptı.

GÖRSEL BİR ŞÖLEN

Grup, gösterileriyle öğretmenlere görsel bir şölen yaşattı. Anadolu Ateşi, her yöreden derlenmiş yüzlerce halk dansı figürü ve halk müziğini içinde barındıran gösterileriyle beğeni topladı. Gecede ayrıca Türk Halk Müziği sanatçısı Seher Dilovan da sahne alarak her yöreden söylediği türkülerle öğretmenlere keyifli anlar yaşattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!