Ambalajda 8 firma dünya starı oldu

Güncelleme Tarihi:

Ambalajda 8 firma dünya starı oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2008 00:00

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Dünya Ambalaj Teşkilatının her yıl düzenlediği "World Star-Dünya Yıldızı Ambalaj Yarışması"nda bu yıl Türkiye’den 8 firmanın derece aldığını bildirdi.

Büyükhelvacıgil, Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ile diğer ulusal ve uluslararası kurumlarla ortaklaşa çalışan Dünya Ambalaj Teşkilatının, her yıl gerçekleştirdiği Worldstar Ambalaj Yarışmasına bu yıl, 32 ülkenin 223 ürününün katıldığını belirtti.

Ambalaj sektöründeki gelişmeleri yönlendirmek, katkıda bulunmak ve paylaşımı sağlamak için düzenlenen yarışmanın gıda, içecek, sağlık ve güzellik ürünleri, ev gereçleri, elektronik eşya, eczacılık ve ilaç ile diğer olmak üzere 7 kategoride gerçekleştirildiğine işaret eden Büyükhelvacıgil, yarışmada 31 firmanın 134 ürünü ile dereceye girdiğini kaydetti.

Yarışmaya Türkiye’den ise 11 firmanın 14 ürünü ile katıldığını belirten Büyükhelvacıgil, 8 Türk firmasının ambalaj örneklerinin "dünya yıldızı" unvanını kazandığını bildirdi.

Bu sonuçların Türk sanayisi için büyük bir başarı olduğunu ifade eden Büyükhelvacıgil, "sanayicimiz her alanda olduğu gibi, ambalaj sektöründe de dünyayı yakaladığını, dünya ile yarıştığını ve bir dünya yıldızı olduğunu ispatlamıştır" dedi.

TSE’nin de Türk sanayicisine rehber olma görevini ambalaj sektörü için de üstlendiğini belirten Büyükhelvacıgil, şunları kaydetti:

"Bu yarışta başarı kazanılmasında TSE’nin rolü unutulmamalıdır. Enstitümüz 1986 yılında Dünya Ambalaj Örgütüne üye olmuş, World Star ambalaj yarışmasına Türk sanayicilerinin de katılımını sağlamak amacıyla, 1988 yılından itibaren her yıl ulusal ambalaj yarışması düzenlemiştir.

Söz konusu yarışmada Durukan Gıda San. ve Nakliye A.Ş, "bakliyat saklama kutusu", Elda İçecek ve Enerji Hizmetleri San.ve Tic. A.Ş, "Karaefe Rakı 2 Bardak PP Kutu" IşıklAr Ambalaj San ve Tic. A.Ş, "takviyeden saplı valfli gıda torbası", Sarten Ambalaj San. ve Tic. A.Ş "99x61 Bombeli Kutu", Tasarım Üssü Ltd. Şti, "Tekirdağ Rakısı Altın Seri şişesi", Torbalı Renk Kutu San. ve Tic. A.Ş, "kağıt yemek kapları", Tukaş Gıda San. ve Tic. A.Ş "temiz kapaklı HDPE sos şişesi" ve Türk Tuborg A.Ş "Tuborg Fıçı Kutu" ile derece kazandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!