Altındağlı kadınlar Bahar öğretmenle baharı tanıdı

Güncelleme Tarihi:

Altındağlı kadınlar Bahar öğretmenle baharı tanıdı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2009 00:00

Başkent’in varlık içinde yokluk yaşayan gecekondu semtlerinden olan Doğantepe’de yaşayan ‘yarı-ürkek’ kadınları, artık güne bugüne kadar hiç tanışmadıkları iki kelime ile başlıyor: “Good Morning”..

Altındağ Halk Eğitim Merkezi desteğiyle Altındağ Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen organizasyona Doğantepeli kadınlar büyük ilgi gösteriyor.

İngilizce Öğretmeni Bahar Barlas tarafından verilen derslerle yaklaşık 80 Doğantepeli kadın İngilizce öğreniyor. Proje kapsamında Altındağ Mevlana Kültür Merkezi’nde ‘Konuşma Saati’ adı altında bir etkinlik düzenlendi.

Altındağ Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte İngilizce öğrenen kadınlarla TÖMER’de Türkçe öğrenen yabancı uyruklu öğrenciler bir araya geldi. TÖMER Dil Eğitim Merkezi’nde düzenlenen konuşma saati uygulamasından esinlenerek böyle bir organizasyon düzenlemeye karar veren İngilizce Öğretmeni Bahar Barlas, “Amacım öğrencilerimin kendilerini İngilizce ifade etmelerini ve tanıştıkları yabancı uyruklu insanlarla konuşmaları, kendilerini tanıtmaları, içlerindeki güven duygusunu ortaya çıkarmaktı. Düzenlenen bu etkinlikle de amacıma ulaştım” dedi.

Farkındalık yaratmak

Kadın olmanın, üstelik gecekondu yöneten kadın olmanın zorluklarına değinen ve yokluk içinde üretmenin her türlü emeğin üzerinde olduğunu vurgulayan Bahar Öğretmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir insana, bir yaşama dokunuyorsunuz. Dokunduğunuz insanın yaşamı, 30 - 40 metrekarelere sınırlı. Çünkü bu elinde değil. Binlerce kilometre uzaktan gelen, farkı bir kültüre, farklı bir yaşama mensup yabancı bir kadınla karşı karşıya geldiğinde. bir ‘merhaba’ bile diyemeyen bir kadın. O kadınlarımıza en azından ‘merhaba’ demeyi öğretebilirsek, yaşamlarına özei bir ‘merhaba’ demek hakkı yaratabileceğimize inanıyorum. Gelişimin başlangıç noktasına, eğitim var. Öğrenmenin yaşı yoska eğer, mekanı, zamanı, şekli de olmamalı.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!