Altındağ'da 'Baba Destek Programları'

Güncelleme Tarihi:

Altındağda Baba Destek Programları
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2017 11:49

Altındağ'da 'Baba Destek Programları'

Haberin Devamı

Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, (DHA)- ALTINDAĞ Belediyesi, 'Haydi babalar iş başına' diyerek, babalar için eğitim programı başlattı. Belediye tarafından yürütülecek 'Baba Destek Programları' (BADEP) ile sağlıklı çocuklar yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Geleneksel aile yapısında çocuk bakım ve gelişiminde öncelikli olarak annelerin sorumlu tutulduğunu belirten Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, "Çocuk gelişiminde anne kadar babanın da etkisi ve rolü büyük. Biz Altındağ Belediyesi olarak 'hayat müşterektir' diyoruz ve sağlıklı çocukların yetişmesinde babalara kılavuzluk yapacak bir eğitim programı başlatıyoruz. Belli aralıklarla sürdüreceğimiz bu eğitim programı ile Altındağlı babalara ulaşmak, daha sağlıklı aileler ve mutlu çocuklar için zihinsel dönüşüm oluşturmak istiyoruz" dedi.

BABALARA BİLİMSEL DESTEK

Başlatılan programın amacının, Türk aile yapısını güçlendirmek, aile içindeki diyalog kanallarını artırmak ve iletişimin hızının baş döndürdüğü günümüzde babalara çocuk eğitimi ve gelişimi konusunda destek vermek olduğu belirtildi. Aile içi sorunların çözümü ve sağlıklı iletişim modellerinin geliştirilmesi konusunda da destek sağlayacak programla, aile yapılarının güçlenmesine de katkı sağlanması hedefleniyor. Uzman eğiticilerin desteği ile gerçekleştirilecek program, Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ile birlikte yürütülecek. Bilimsel bir program olan BADEP'le, çocuk gelişimi konusunda merak edilen her şey masaya yatırılacak ve 2-10 yaş aralığındaki çocukların zihinsel, sosyal ve duygusal gelişimlerine katkıda bulunacak bilgiler babalarla paylaşılacak.

BABALARDAN ÇOCUKLARA MEKTUPLAR

Aile içi iletişimi de güçlendirmeyi hedefleyen programın ilk uygulamasında, Altındağ Belediyesi'ne bağlı Aydınlıkevler kreşinde 34, Güneşevler kreşinde 20 olmak üzere toplamda 54 babaya haftada bir gün eğitim verilecek. 10 hafta sürecek eğitimlerde, uzman isimler babalara çocuk gelişimi ve eğitimi konusunda rehberlik edecek. Babaların kendi deneyimlerini diğer babalarla paylaşacağı eğitimlerde, unutulmaya yüz tutan bir alışkanlık da yeniden hayat bulacak ve babalar çocuklarına yazdıkları mektuplarla seslenecekler.

BİLİNÇLİ EBEVEYNLER, MUTLU ÇOCUKLAR

Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, ülkemizin geleceğinin çocuklar ve gençler olduğunu hatırlattı. Proje hakkında bilgiler veren Tiryaki, "Bizim için en önemli kurum; aile. Aile iletişiminin güçlü olması, ilişkilerin sağlıklı kurulması ve bağların güçlenmesi bizim için çok önemli. Çocuklar ise ailelerimizin değerlileri, geleceğimizin teminatı. Çocuklarımız, gençlerimiz için de projeler üretiyoruz. Onlar bizim kıymetlilerimiz. Tüm olanaklarımızı onların eğitim seviyesini yükseltmek, yüzlerine küçük de olsa bir gülücük yerleştirebilmek için kullanıyoruz. Bilimsel araştırmalar çocuk gelişiminde anne kadar babanın da önemli olduğunu gösteriyor. Çünkü hayat müşterek" dedi.

Aile yapısının daha da güçlenmesi, ilişkilerin sağlamlaşması için 'çocuk yetiştirme' konusunda babalara da görev düştüğünü kaydeden Başkan Tiryaki, "Dünyada ve ülkemizde babalık rolünü desteklemek için sadece babalara yönelik programlar maalesef yok denecek kadar az. Biz de Altındağ Belediyesi olarak bu örnek projeye imza atmaktan çok mutluyuz. BADEP sayesinde babalarımızın daha bilinçli olmasını sağlayacağız. Babalarımızla çocuklarımızın geçirdiği vaktin çok daha kaliteli ve keyifli olmasına da katkı vereceğimize inanıyoruz. Ayrıca babalarımızın eşlerine, yakınlarına karşı iletişimlerinin daha da sağlıklı olmasına aracılık edeceğiz bu programla. Bilinçli ebeveynler demek mutlu çocuklar demek. Program sonunda, babalarımızın çocuklara yazacağı 'sımsıcak mektuplar' da, bu kubbede kalan hoş bir sada olacak" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!