Altımızdan tarih çıktı

Güncelleme Tarihi:

Altımızdan tarih çıktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2007 00:00

Vali Kemal Önal, Ulus’taki Valilik binasının bahçesinde yapılan arkeolojik kazıda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

VALİ Kemal Önal, Ulus’taki valilik binasının bahçesinde yürütülen kazılarda Roma ve Osmanlı dönemine ait eserlerin bulunmasına ilişkin "Ankara’nın altından tarih çıkması sürpriz değil" dedi. Vali Kemal Önal, Ulus’taki Valilik binasının bahçesindeki arkeolojik kazıda incelemelerde bulundu. Anadolu Medeniyetleri Müzesi Müdürü Hikmet Denizli ve arkeolog Halil Demirdelen, Vali Önal’a kazı hakkında bilgi verdi.

HEYECAN VERİCİ BİR KAZI

Kazı yapılan alandaki tarihi eserlerin "heyecan verici" olduğunu belirten Önal, "Ancak burası Efes ya da Roma hamamı değil. Bizim amacımız vatandaşa müze dışı bir hizmet sunmak. Buradaki kazılar yaklaşık 1 ay sonra bitecek. Sonra bu alanın üzerini cam benzeri bir maddeyle kapatacağız. Bu yoldan yürüyen vatandaş, Roma sokağında yürümüş gibi hissedecek. Diğer taraftan bunca medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehir burası. Ankara’nın altından tarih çıkması sürpriz değil" diye konuştu.

Vali Önal Roma Caddesi’nde yürüdü

Kazı çalışmalarının yapıldığı alandaki valilik binasının, Atatürk tarafından Bakanlar Kurulu çalışmalarında kullanıldığını hatırlatan Önal, şunları kaydetti: "Kazılar sonrası buraya geçeceğiz. Burası çok önemli bizim için. Binanın alt kısmı 2 bölümden oluşuyor. Biz bir bölümü kütüphane, diğer bölümü ise müze olarak kullanacağız. Bu müzede de kazıdan çıkan eserleri sergileyeceğiz. Vali Önal, yaklaşık bin 800 yıl öncesine ait "Medusa Kabartması"nı incelerken de "Bunca yıllık bir eseri insanın eline alması çok heyecan verici" dedi.

HERMES HEYKELİ

Vali Kemal Önal, Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ni de ziyaret ederek, Hermes Heykeli’nin restorasyon çalışmalarını inceledi. Anadolu Medeniyetleri Müzesi Müdürü Denizli, heykelin düzenlemesinin 2 gün içerisinde tamamlanacağını ve sergilenmeye başlanacağını söyledi. Denizli, daha sonra Önal’a açtıkları atölyeyi tanıttı. Atölyede, öğrenciler için eğitim faaliyetleri yürüttüklerini anlatan Denizli, sikke basım atölyesinde para basarak, Vali Önal’a hediye etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!