Alternatif müziğin iki ismi Ankara’ya geliyor

Güncelleme Tarihi:

Alternatif müziğin iki ismi Ankara’ya geliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2012 00:00

Telwe Performance Hall, Feryal Öney ve Birsen Tezer’i Ankaralılarla buluşturuyor. Tezer, 1 Mart’ta, Öney ise 7 Mart’ta sahne alacak.

Haberin Devamı

FERYAL Öney konseri, Kardeş Türküler projesi çerçevesinde yıllar içinde edindiği birikimin üzerine inşa edilen spesifik bir çalışma. Türkmen müziğinin temelinde yer alan bozlak, barak, oyun havası, zeybek, semah gibi formlar, bu projenin temel müzikal hattını oluşturuyor. Feryal Öney, Orta Anadolu ve Türkmen müziğinin köşe taşları sayılan Muharrem Ertaş, Bayram Aracı, Çekiç Ali ile Neşet Ertaş, Musa Eroğlu gibi isimler ve bu ustaların müziklerindeki yorumuyla Türkmen müzikleri arasında kendine özgü bir yol açtı.
Birsen Tezer ise 1998 yılında Bülent Ortaçgil’in Light adlı albümünde Ortaçgil’le Kimseye Anlatmadım isimli şarkıda düet yaptı. Daha sonra yine Ortaçgil’in şarkılarından oluşan tribute albüm olan Şarkılar Bir Oyundur’da, Çığlık Çığlığa adlı şarkıyı seslendirdi. “Cihan” isimli ilk albümü 2009 yılında yayınladı.  Albümde kendi bestelerinin yanı sıra Bülent Ortaçgil, Erkan Oğur, İlhan Şeşen ve Zafer Cınbıl’ın eserlerini yorumladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!