Almanya’nın birlik günü

Güncelleme Tarihi:

Almanya’nın birlik günü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2010 00:00

Alman Birliği Günü, Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz’un verdiği resepsiyonla kutlandı. Konuşmasında Alman halkının birlik ve beraberliğinden söz eden büyükelçi, Brandenburg Kapısı şeklindeki pastayı kesti. Kutlamalar müzik ve dans eşliğinde gecenin geç saatlerine kadar devam etti.

Büyükelçİlİk bahçesinde gerçekleşen resepsiyona Eckart Cuntz ev sahipliği yaptı. Büyükelçi Cuntz, çalışma arkadaşlarıyla birlikte konukları kapıda karşıladı. Geceye MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt ve eşi Ferda Paksüt, ile çok sayıda yabancı misyon temsilcisi, askeri yetkililer ve davetliler katıldı. Gece, Türk ve Alman milli marşlarının okunmasıyla başladı.

Kutlama pastası kesti

Türkçe, Almanca ve İngilizce konuşma yapan Eckart Cuntz, Alman Birliği’nin 20. yılını kutladıklarını söyledi. Cuntz, Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff’un 3 Ekim’de yaptığı konuşmada “1989 yılında Almanya’daki insanlar, ‘Tek bir halkız’ diye haykırdı. Bugün, 20 yıl sonra çoğu Türk olan bu göçmenler de bu halkın parçasıdır” dediğini aktardı. Büyükelçi, “Ülkelerimizin olumlu ve eşsiz şekilde birbirine bağlı oldukları bilinciyle, bu akşamı hep birlikte kutlayalım” diye konuştu.

Konuklara keyifli dakikalar yaşattı

Cuntz, konuşmasının ardından konuklarla birlikte Türk-Alman dostluğu için kadeh kaldırdı ve Berlin’in en önemli sembollerinden olan Brandenburg Kapısı şeklindeki kutlama pastasını kesti. Kutlamada, dakikalarca süren havai fişek gösterisi ilgiyle izlendi. Gecede, kutlama pastasını büyükelçi ile birlikte kesen Lalegül Sevgi ve Dilara Gürdere sahne aldı. Sevgi ve Gürdere, şarkılarıyla konuklara keyifli dakikalar yaşattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!