Almanlar Eurovision'u Caroline ’le izledi

Güncelleme Tarihi:

Almanlar Eurovisionu Caroline ’le izledi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2011 00:00

Ankara’da yaşayan Almanlar Eurovision finalini Almanya Büyükelçiliği’nin düzenlediği etkinlikle bir arada izledi. Davetliler arasında Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinde Caroline karakterini canlandıran Wilma Elles de vardı.

Haberin Devamı

AZERBAYCAN’ın birinciliği ile sonuçlanan 56. Eurovision Şarkı Yarışması final heyecanı, Ankara’da da kutlandı. Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz, final gecesi için Rixos Otel’de davet düzenledi. Gecede, Ankara’da yaşayan çok sayıda Alman ile yabancı misyon görevlilerinin de aralarında bulunduğu konuklar, heyecanlı finali birlikte takip etti.
Büyükelçi Cuntz, davetlilere Türkçe “Hoşgeldiniz” diyerek başladığı konuşmasını “Korkmayın bu akşam şarkı söylemeyeceğim. Şarkı yarışmasını birlikte izlemekten mutluluk duyuyorum” sözleriyle sürdürdü. Cuntz, Türkiye’nin finallere kalamamasını üzüntüyle karşıladığını belirtti.

Azerbaycan birinci

Geceye katılan davetliler, ülke bayraklarını sallayarak renkli görüntüler oluşturdu. Düsseldorf’da Eurovision Arena’da yapılan yarışmada Eldan ve Nigar’dan oluşan grubun söylediği “Running Scared” isimli şarkıyla Azerbaycan toplam 221 puan alarak birinciliği elde etti.

Haberin Devamı

Caroline de oradaydı

Geceye katılanlar arasında “Öyle Bir Geçer Zamanki” dizisinde canlandırdığı “Caroline” karakteriyle büyük üne kavuşan Alman Wilma Elles de vardı. Büyükelçi Eckart Cuntz tarafından gecenin onur konuğu olarak takdim edilen Elles, Eurovision Şarkı Yarışması’nın farklı kültürlerin yakınlaşmasında çok önemli rol oynadığını ve müziğin kültür köprüsü olduğunu söyledi. Elles, yarışmada Türkiye’yi temsil eden Yüksek Sadakat grubunu yakından tanıdığını ve şarkılarını beğenerek dinlediğini söyledi. Güzel oyuncu, grubun finale yükselememesinden dolayı büyük üzüntü duyduğunu sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!