Alman gençler hayatı öğreniyor

Güncelleme Tarihi:

Alman gençler hayatı öğreniyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2014 01:46

Çankaya Belediyesi ile Almanya’nın Lünen kentinde yer alan Multikulturelles Forum adlı kuruluş arasında kabul edilen “Değişim Yoluyla Bütünleşme” staj projesi kapsamında Alman gençler Ankara’ya geldi.

Haberin Devamı

Yaşları 18-30 arası değişen gençler, özellikle sosyal ilişkilerde, iş yaşamında başarılı olamayan, hayata tutunmak için yeni bir şans arayan gençler arasından seçildi. Çankaya Belediyesi sorumluluğundan Ankara’da sekiz hafta eğitim alan gençlerin kimisi engelli bireylerin yanında, kimisi kreşte çocuklarla, kimisi ise hayvan barınağında hayatı yeniden öğreniyor. Bugüne kadar toplam 62 Alman gencinin staj yapma olanağı bulduğu proje kapsamında, gençler, Türkiye’yi de tanıma fırsatı buluyor.

DAHA FAZLA İNSAN SEVGİSİ

Türkiye’nin en büyük hayvan barınağına sahip olan Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, bu yıl Dorothea Johrens(22), Jaqueline Witte (20), Yusuf Sleiman (18), Edgar Kinas (24), Suat Uslubaş (22), Mirsad Amcovic (20) staj yapma olanağı buldu. Almanya’da çocuk bakıcılığı eğitimi alan burada ise, hayvan barınağında staj yapan Dorothea Johrens özellikle barınağın yavru hayvanlar kısmında keyifli vakit geçirdiğini söyledi. Hayvanlara daha önce bu kadar yakınlaşamadığını belirten Johrens, “Türkiye bana daha fazla insan sevgisi ve hayvan sevgisi öğretti” dedi.
Staj programının özgüvenini artırdığını dile getiren stajyer Edgar Kinas ise, “Değişik bir kültürü tanımak ve öğrenmek benim için unutulmaz bir deneyim oldu” ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!