Alman çılgınlığı ‘Oktoberfest’

Güncelleme Tarihi:

Alman çılgınlığı ‘Oktoberfest’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2014 01:27

Almanya’nın Münih kentinden dünyanın dört bir yanına yayılan Oktoberfest, Ankara’da da düzenlendi. Alman Elçiliği’nin bahçesinde bira fıçısının ahşap tokmakla açılmasıyla Oktoberfest başladı.

Haberin Devamı

Almanya’da bu yıl 181’incisi, Başkent’te ise 2008’den itibaren gerçekleştirilen Oktoberfest etkinliği, yine renkli görüntülere sahne oldu. Festival, Alman Elçiliği’nin bahçesine kurulan dev çadırda gerçekleşti. Almanya Büyükelçisi Eberhard Pohl’un bira fıçısını ahşap tokmakla açmasıyla başlayan festival, iki gün sürdü. Festivalde Almanya’dan özel olarak getirilen yüzlerce litre bira tüketildi. Festivalde kullanılan masa, bardak ve süs eşyaları da Almanya’dan getirildi.

GELENEKSEL KIYAFETLER

Konuklar, bira ile birlikte Alman sosisleri ve Brezem isimli ekmeği de tatma fırsatı buldu. Almanların geleneksel kıyafetleri olan “Dirndl” ve “Tracht” giyerek geceye katılan davetliler, renkli görüntüler oluşturdu. Alman müzik grubu Trenkwalder’in müzikleriyle eşlik ettiği gecede, katılımcılar geç saatlere kadar dans edip eğlendi.

Haberin Devamı

Alman çılgınlığı ‘Oktoberfest’

DÜNYANIN EN BÜYÜK HALK PANAYIRI

Almanya’nın Münih kentinde bu yıl 181’incisi düzenlenen Oktoberfest, dünyanın en büyük halk panayırı olarak biliniyor. 5 Ekim’e kadar sürecek olan festivali ilk iki günde yaklaşık bir milyon kişi ziyaret ederken, bir milyon litre bira tüketildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!