Ali Kızıltuğ eserleriyle anıldı

Güncelleme Tarihi:

Ali Kızıltuğ eserleriyle anıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2021 16:38

Yenimahalle Belediyesi tarafından Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen özel bir programla ölümünün 4’üncü yılında ozan Ali Kızıltuğ anıldı.

Haberin Devamı

Ali Kızıltuğ’un hayat öyküsünün ve müzik yaşamının anlatıldığı belgesel sunumuyla başlayan anma programında, sevilen ozanın birbirinden değerli eserleri, Yenimahalle Belediyesi Kent Orkestrası sanatçıları tarafından seslendirildi. Anma programına ev sahipliği yapmaktan onur duyduğunu belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Böylesine büyük bir halk ozanını ölümünün dördüncü yılında Yenimahalle’de anmanın gururunu yaşıyoruz. Bu kültür merkezlerini de ozanlarımızı, şairlerimizi, yazarlarımızı halkımız tanısın ve kültürümüz gelecek nesillere birlik içerisinde aktarılsın düşüncesiyle yaptık. Ne yazık ki ozanlarımız sağlıklarında yeteri kadar değer görmüyor. Onlara hayattayken sahip çıkalım. Ben elimden geldiğince halk ve sanat müziğine, tiyatroya destek olmaya çalışıyorum. Çünkü bu tür değerlerimiz sayesinde milletçe kucaklaşabiliriz” dedi.

Ali Kızıltuğ eserleriyle anıldı

Müzik dinletisinin sonunda anma programına katılan sanatçılara tek tek plaket takdim eden Fethi Yaşar’a, Halk Ozanı Ali Kızıltuğ’un oğlu Mustafa Kızıltuğ tarafından babasının sazı hediye edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!