Alanya’nın turizmde düşen profiline ODTÜ’den destek

Güncelleme Tarihi:

Alanya’nın turizmde düşen profiline ODTÜ’den destek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2008 00:00

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Alanya için 2 proje hazırladı.

ODTÜ Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erol Sayın rehberliğinde Alanya Kümeleşme Projesi ve Alanya Deniz Kapıları Yatırım ve Strateji Planlaması Projesi hazırlayan öğrenciler, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Meclis Toplantısında projelerini anlattılar.

ODTÜ Endüstri Mühendisliği son sınıf Öğrencisi Berk Orbay, Alanya Kümeleşme Projesinin amacının, ilçede bulunan firma ve kuruluşların ortak paydada buluşması olduğunu belirterek, projenin, kısa, orta ve uzun vadede gelirlerin artırılmasını amaçladığını söyledi.

Birleşerek güçlenmek

Bunun için öncelikle Alanya’nın önemli sorunlarını belirlediklerini vurgulayan Orbay, şunları söyledi:

"Alanya’nın turizm gelirlerinin düştüğü ve turist profilinin de giderek kötüleştiği tespit edildi. Bunun nedenlerinin başında, yıkıcı rekabet geliyor. Oysa fiyat kırmak yerine, güçleri birleştirerek ve farklılık yaratarak, gelirler artırılabilir. Birleşme kaynakların daha verimli kullanılmasını sağlar. Proje hayata geçtiğinde, ilçede verimliliğin arttığı, maliyetin azaldığı ve teşvik alımının kolaylaştığı görülecektir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!