Akyurt'a Osmanli mimarili cami

Güncelleme Tarihi:

Akyurta Osmanli mimarili cami
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2017 10:38

Akyurt'a Osmanli mimarili cami

Haberin Devamı

Hakkı TÜRKDAĞ/AKYURT(Ankara), (DHA)- ANKARA'nın Akyurt ilçesine yapılan ve Osmanlı mimarisinin örneklerini taşıyan cami inşaatını Ankara Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, ilçe protokolü ile birlikte inceledi. 
Müftü Mehmet Sönmezoğlu, Akyurt Müftülüğü'nün düzenlediği Kutlu Doğum Haftası programına katılmak için geldiği Akyurt'ta, Seyyid Burhaneddin Cami inşaatında incelemelerde bulundu. Ankara Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu'na Akyurt Kaymakamı Osman Altın, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, Başkan Yardımcıları İlhan Şener ve Metin Çınar ile Akyurt Müftüsü Ahmet Sarıtaş eşlik etti. Başkan Ayantaş Mehmet Sönmezoğlu'na cami ile ilgili bilgiler verdi. Ayantaş, "Camimizin proje aşamasından bugüne kadar her türlü eksikliği ortadan kaldırmak adına belediyemizin teknik kadrosuyla inşaata destek olduk. Osmanlı Mimarisinin örnekleri ile inşa edilen Seyyid Burhaneddin Camii bin 500 kişinin aynı anda ibadet edebileceği büyüklükte bir cami olacak. Çalışmalar sona yaklaştı. Camimiz Akyurt'un simgelerinden biri haline gelecek"  dedi.
Ankara Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu ise konuşmasında, "Çok güzel bir cami olmuş. Son işçilikler bittiğinde ortaya çok güzel bir mimari eser çıkmış olacak. Akyurt'un böyle büyük bir camiye olan ihtiyacının karşılanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!