Akyelli yeniden Bilgisayar Yazılım Meclisi Başkanı

Güncelleme Tarihi:

Akyelli yeniden Bilgisayar Yazılım Meclisi Başkanı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2010 00:00

Türkiye Odalar vee Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Bilgisayar Yazılım Meclisi’nde Mehmet Akyelli, TOBB Türkiye Özel Güvenlik Hizmetleri Meclisi’nde Hasan Gazi Özer yeniden başkan seçildi.

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Bilgisayar Yazılım Meclisi’nde Mehmet Akyelli, TOBB Türkiye Özel Güvenlik Hizmetleri Meclisi’nde Hasan Gazi Özer yeniden başkan seçildi.

TOBB Türkiye Bilgisayar Yazılım Meclisi toplantısı yapıldı. Meclis toplantısında yapılan seçimlerde, Başkanlığa Medak Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akyelli, Meclis Başkan Yardımcılıklarına ise; Havelsan Hava Elektronik Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Faruk Yarman ve Merlin Bilgisayar Hizmetleri San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Melek Bar Elmas seçildi.

Sanayi envanteri

Başkan Mehmet Akyelli halen Mesleki Yeterlilik Kurumu’na (MYK) bağlı olarak kurulan Bilişim Teknolojileri Sektör Komitesi’nde TOBB’u temsilen görev alırken, Komite Başkanlığı görevini de yürütüyor.

Toplantıda konuşan Akyelli, Türkiye’nin iktisadi gelişiminde sanayi envanterinin çok önemli bir unsur olduğuna işaret ederken, aynı durumun yazılım sektörü için de geçerli olduğunu savundu. Mevcut durum bilinmeden ve analizi yapılmadan, geleceğe yönelik stratejiler geliştirmenin gerçekçi olmayacağı gibi doğru bir sonuç da vermeyeceğini bildiren Akyelli, “Bu sebeple Meclis’in yeni dönem çalışmalarında yazılım envanteri çalışmalarına öncelik verilecektir” dedi.

Yazılım ayrı bir sektör

Akyelli, Türkiye’de daha önce yazılımın ayrı bir sektör olarak tanınmadığını hatırlatırken, TOBB sektör meclislerinde ayrı bir meclis olarak yapılandırılmasının ve artık bazı kamu kurumlarında ayrı bir sektör olarak tanınmaya başlanmasının, sektörün öneminin kabul edilmesi açısından sevindirici olduğunu kaydetti.

Sektör temsilcileri de toplantıda yazılımın; bankacılıktan turizme, eğitimden sağlık sektörüne kadar birçok sektöre ürün ve hizmet olarak destek verdiğine işaret etti. Meclis üyeleri ayrıca, savunma sanayi örneğini vererek, bazı alanlarda bilgi güvenliğinin çok önemli olduğunu belirtip, yazılımın stratejik bir sektör olarak kabul edilmesinin önemi üzerinde durdu.

Yeni yönetim kurulu seçildi

TÜRKİYE Özel Güvenlik Hizmetleri Meclisi’nin TOBB Birlik Merkezi’ndeki toplantısında Başkanlık Divanı seçimleri gerçekleştirildi. TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Üzülmez’in de katıldığı, kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin üst düzey katılımıyla gerçekleştirilen Meclis toplantısında başkanlığa oybirliği ile Securitas Güvenlik A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Gazi Özer, Başkan Yardımcılıklarına ise Etken Özel Güvenlik Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Oryal Ünver ve Özel Güvenlik Hizmetleri ve Eğitimi İşverenleri Derneği Genel Başkanı M. Tayfun Acarlı oy birliği ile seçildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!