Aktepe’de derbi günü

Güncelleme Tarihi:

Aktepe’de derbi günü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2021 01:42

2 ekip, geride kalan haftayı yenilgiyle kapattığı için bugünkü maçın önemi bir kat daha arttı. Gençlerbirliği, play-off grubuna yakın durmak, Keçiörengücü ise küme düşme hattından çıkma yolunda adım atmak için galibiyet hedefliyor.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Ligi’ndeki 2 Başkent takımı; Ankara Keçiörengücü ile Gençlerbirliği, 12. hafta maçında bugün karşı karşıya gelecek. Aktepe Stadı’nda saat 13.30’da başlayacak zorlu mücadeleyi, hakem Abdullah Buğra Taşkınsoy yönetecek. Bu müsabaka öncesinde Gençlerbirliği 14, Keçiörengücü ise 7 puana sahip.
Geride kalan hafta, kendi evinde İstanbulspor’a 2-0 kaybeden ve 5 maç süren yenilmezlik serisi sona eren Gençlerbirliği, hem yeniden bir çıkış yakalamak hem de play-off grubundaki takımlara yakınlaşmak için kazanmayı hedefliyor.
Sezona istediği gibi başlangıç yapamayan ve 9. hafta sonunda teknik direktör değişikliğine giden Ankara Keçiörengücü de son maçında Bursaspor’a 2-0 mağlup olduğundan, derbiden galip ayrılıp yaralarını sarmayı amaçlıyor.

İKİLİ REKABETTE GALİBİYETLER EŞİT

Gençlerbirliği ile yıllar içinde isim değişikliğine giden Ankara Keçiörengücü’nün rekabeti seneler öncesine dayanıyor. 2 takım bugüne kadar 23 kez karşılaşırken, ekipler 8’er kez sahadan galip ayrıldı, 7 müsabaka ise berabere tamamlandı. 1967-1968 sezonunda oynanan son maçı 1-0 Keçiörengücü kazandı.
Bu sezon geride kalan 11 haftada 2 takım da beklentilerin uzağında kalırken, Gençlerbirliği oynadığı son 5 maçta (hazırlık maçı dahil) 3 galibiyet alırken, 2 kez yenildi. Ankara Keçiörengücü ise bu süreçte 1 galibiyet ve 1 beraberlik alırken, 3 kez de mağlup oldu.

TAŞKIN İLE DİYADİN RAKİP OLACAK

Oyunculuk döneminde, Gençlerbirliği forması altında birlikte mücadele eden, Ankara Keçiörengücü Teknik Direktörü Taner Taşkın ile Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin bugünkü maçta rakip olacak. Diyadin, sezon başında takımın başına geçerken, 9. haftadaki Turgutluspor yenilgisi sonrasında Keçiörengücü’nde göreve getirilen Taşkın, mor-beyazlı ekibin başında üçüncü lig maçına çıkacak.
Hem Gençlerbirliği hem de Keçiörengücü, sezon içinde bir haftayı bay geçerken, özellikle kalelerini koruma konusunda sorunlar yaşadı. Kırmızı-siyahlılar, attıkları 12 gole karşılık kalesinde gördüğü 16 golle eksi 4, mor-beyazlılar ise rakip kaleye gönderdikleri 8 golün yanı sıra kalesindeki 16 golle, eksi 8 averaja sahip.
Keçiörengücü’nde; Ibrahim Olawoyin, Vüsal İsgandarli ve Emeka Friday Eze geride kalan maçlarda 2’şer gol atıp öne çıktı. Gençlerbirliği’nde ise Barış Alıcı ve Blessing Eleke’nin 3’er, Sandro Lima’nın ise 2 golü bulunuyor.

Haberin Devamı

BÜTÜN PUANLARI İÇERDE TOPLADI

Haberin Devamı

Sezona kadrosunda önemli değişiklikler yaparak başlayan Ankara Keçiörengücü, geride kalan 11 haftada 7 puan toplarken, bunların hepsini iç saha maçlarında elde etti. Aktepe Stadı’nın zeminin doğal çime dönüştürülmesi nedeniyle sezon başındaki 3 maçını Yenikent’te oynayan mor-beyazlılar, bu statta 4 (Adanaspor galibiyet, Altınordu berabermik), Aktepe Stadı’nda ise 3 puan (İstanbulspor galibiyet) aldı. Deplasmanda son 3 maçtır yenilmeyen Gençlerbirliği ise toplam 5 kez oynadığı dış saha karşılaşmalarında; 2 galibiyet (Balıkesirspor ve Kocaelispor) ve 2 beraberlikle (Yılport Samsunspor ve Adanaspor) 8 puan topladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!