Aktarlık ulusal yeterlilik kazandı

Güncelleme Tarihi:

Aktarlık ulusal yeterlilik kazandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2022 15:59

Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) 23 No’lu Aktarlar ve Çiçekçiler Meslek Komitesi, Aktarlar Derneği ve sektör temsilcilerinin katkılarıyla hazırladığı ‘Aktar Seviye 5 Ulusal Yeterlilik Taslağı’, Mesleki Yeterlilik Kurumu Yönetim Kurulu’nun onayının ardından yürürlüğe girdi.

Haberin Devamı

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, “Aktarlık mesleği artık sadece sözlü kültürle değil yazılı belgelerle de yeni nesillere aktarılacak” ifadesini kullandı.

Aktarlık ulusal yeterlilik kazandı

SEKTÖR GELİŞECEK

Baran, ATO’nun çalışmalarıyla ‘Aktar Meslek Standartı’nın oluşturulduğunu ve Aktarlığın belgeli meslek haline geldiğini söyleyerek, “Aktarlık mesleği artık sadece sözlü kültürle değil yazılı belgelerle de yeni nesillere aktarılacak. ‘Söz uçar yazı kalır’ sözünde ifade edildiği gibi mesleki bilgilerin unutulmasının önüne geçilmiş, yeterlilikler yazılı bir şekilde mesleğe yeni girenlere aktarılabilir hale gelmiş oldu. Böylece mesleğin yeterliliklerinin belirlenmesiyle sektörü geliştirirken, sektörün istihdam etme gücünü de etkileyecek” dedi.

BAKMADAN GEÇME!