Akpınar’ın çözüm bekleyen sorunları

Güncelleme Tarihi:

Akpınar’ın çözüm bekleyen sorunları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2023 15:46

Kentini yaşayan gazete Hürriyet Ankara’da, söz muhtarlarda... ‘MAHALLENİN NABZI’ yazı dizimizde muhtarlar, mahalleleriyle ilgili ‘öneri talep ve şikâyetleri’ aktarıyor. Bu haftaki durağımız Çankaya-Akpınar Mahallesi...

Haberin Devamı

Çankaya’nın Akpınar Mahallesi muhtarı Sibel Kılıç, son dönemde mahalle sakinlerinin en çok şikâyet ettikleri konuların başında ‘ulaşım sorunu’ geldiğinin altını çizerek, “Önceden Akpınar-Ulus dolmuş hattı mahallemizden neredeyse her 15 dakikada bir geçerdi fakat altı aydır dolmuşlar geçmiyor yani çalışmıyor” dedi. İşte Akpınar’ın çözüm bekleyen sorunları ve talepleri...

Akpınar’ın çözüm bekleyen sorunları

ALTERNATİF BİR ULAŞIM ARACI ŞART

“Ulaşım anlamında mahallemizde bir süredir birtakım sıkıntılar yaşamaktayız. Önceden Akpınar-Ulus dolmuş hattı mahallemizden neredeyse her 15 dakikada bir geçerdi fakat altı aydır dolmuşlar geçmiyor yani çalışmıyor. Buna yönelik taleplerimi ve görüşlerimi bildirdim fakat hâlâ bir sonuca varamadık. Dolmuşun haricinde mahallemizden geçen 153 hatlı EGO otobüsümüz var. Onda herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz fakat 153 hattı Oran’a kadar gittiği için mahalle sakinleri zaman kaybı yaşadıklarını söylüyor. ‘Önceden 40 dakikada evde olurken şimdi bir saate evde oluyoruz’ diyorlar. Dolayısıyla mahallemize alternatif bir ulaşım aracı şart. Pandemi döneminden evvel her şey normaldi fakat pandemiyle birlikte ulaşımda artan maliyetler sebebiyle dolmuşlarda birtakım aksamalar meydana geldi. ‘Yolcu sayısı az deniliyor’ fakat mahallelinin talebi çok. Akpınar’da 12 bin 408 kişi yaşıyor. Vatandaş üç gün dolmuşun geçtiğini görse zaten talep artar, mahalleli artık ümidini kesti. Hiç olmazsa belli saat aralıklarında yani mesai saatleri içerisinde hizmet verilsin. Bizler, artık mahallemize uğramayan dolmuşların çalışmasını, eskisi gibi yolcu almasını istiyoruz.

Haberin Devamı

Akpınar’ın çözüm bekleyen sorunları

Mahalle sakini Aynur Eröksüz de dolmuşların eskisi gibi hizmet vermesini talep ederek, “Dolmuşla, otobüsün gittiği güzergâh birbirinden farklıydı. Acilen dolmuş hattının yeniden hizmet vermesini istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

 BAŞIBOŞ KÖPEKLER TEDİRGİN EDİYOR

Zaman zaman araçlarla mahallemize bırakılan köpekler olduğunu görüyoruz fakat plaka gözükmediği için kimin bıraktığı belirlenemiyor. Sokak hayvanları kendilerine göre bir bölge seçiyor ve dışarıdan başka bir köpek sürüsü mahallemize girdiğinde sıkıntılar yaşanmaya başlıyor. Biz hayvansever bir mahalleyiz, besleme alanlarımız da mevcut ve bizimle yaşayan can dostlarımızdan asla şikâyetçi değiliz. Hemen hemen hepsi kısırlaştırılmış durumda. Rahatsız olduğumuz durum, dışarıdan mahallemize bırakılan köpeklerin, popülasyonu bozması ve köpekler arasında çeteleşme yaratması. Çeteleşme olduğu zaman da daha saldırgan bir hale geliyorlar. Özellikle akşam saatlerinde çoğu mahalleli başıboş bırakılan köpekler yüzünden dışarı çıkmaya korkuyor. Başka ilçelerden veya mahallelerden bırakılan köpekler hem mahalle sakinlerini tedirgin ediyor hem de hayvanların yaşam alanlarını bozuyor.

Haberin Devamı

Akpınar’ın çözüm bekleyen sorunları



BOŞ ARAZİLERDE FARELER ÜRÜYOR

Mahallemizde kullanıma açılabilecek boş arazilerimiz var, üstelik büyük. Sokak hayvanlarını bilinçsiz bir şekilde beslemeye kalkanlar bu boş arazilere hayvanların dahi yiyemeyeceği yemek atıkları bırakıyor. Oluşan bu görüntü, çevreyi kirletmenin yanı sıra hem görüntü kirliliği oluşturuyor hem de farelerin yaşamasına ve çoğalmasına zemin hazırlıyor. Aynı Gökkuşağı Mahallesi gibi biz de boş arazilerde sayıları artan farelerden şikâyetçiyiz. Hem Ankara Büyükşehir Belediyesi hem de Çankaya Belediyesi ilaçlama yapıyor fakat sorunun ana köküne ne yazık ki inemiyoruz. Bu yüzden Akpınar’ın boş arazilerinin bir an evvel kamulaştırılıp değerlendirilmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

Akpınar’ın çözüm bekleyen sorunları



MAHALLELİ MECBUREN YOLDAN YÜRÜYOR

Mahallemizde genel olarak altyapıya dair sıkıntılar yaşanmıyor fakat ufak tefek çözüme kavuşmayı bekleyen sorunlarımız var. Örneğin, iki yıl evvel 826. Sokak için bir kaldırım talebimiz olmuştu fakat hâlâ bekleme sürecindeyiz. Hemen yakınlarında Cemal Özdiker Parkı’mız bulunmakta ve içinde çocuk oyun alanı var. Yani ailelerin ve çocukların kullandığı bir yol. Kaldırım olmadığı için de mahalle sakinleri araç trafiğinin ilerlediği yoldan yürümek zorunda kalıyor. Öte yandan, 820. Sokak, 837. ve 845. caddelerimizin de asfalt serim çalışmasını bekliyoruz. Yol bütünlüğü bozulduğu için sürücüler caddeden geçerken zor anlar yaşayabiliyor.”

Haberin Devamı

GENÇLER İÇİN KÜTÜPHANE TALEBİ

Akpınar Mahallesi’nde çocuklar ve gençler için bir kütüphane kurulmasını da talep eden muhtar Kılıç, “Özellikle LGS ve YKS’ye hazırlanan çocuklarımız ve için mahallemiz sınırları içerisine bir kütüphane hayata geçirilebilir. Üstelik boş arazimiz de var. İhtiyaç sahibi ailelerin de faydalanabileceği güzel bir alan yaratılabilir. Çünkü çocuklar bazen ev ortamında bu ortamı sağlayamayabiliyor. Gençler bizim geleceğimiz. Mahallemizde de onlara yönelik daha fazla çalışma ve projelere imza atmak istiyorum” diyor.

 

 

BAKMADAN GEÇME!