Akpınar için temsili mezar

Güncelleme Tarihi:

Akpınar için temsili mezar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2014 01:18

Üç yıl önce yaşanan heyelanda 7 apartmanın zarar gördüğü, 79 ailenin de mağdur kaldığı Akpınar Mahallesi’nin sakinleri, tepkilerini bu defa bina önüne yaptıkları ‘temsili mezar’la gösterdi.

Haberin Devamı

Daha önce seslerini astıkları pankartlarla duyurmaya çalışan heyelan mağduru Akpınarlılar, bir binanın önüne yaptıkları temsili mezar üzerine, ‘Çevre Bakanlığı’na göre burada evler 100.000 TL’imiş’ ve ‘Zombi’ye (yaşayan ölüler) çevrilen Akpınar ruhuna El Fatiha’ yazılı dövizler astı. Üç yıldır haksızlığa uğradıklarını belirten Akpınar sakinlerinden Mehmet Değirmenci, evinin önüne yaptığı temsili mezarla ilgili şunları kaydetti:

ÇATLAKLAR BÜYÜYOR

Evlerimize biçilen parayla TOKİ konutlarından dahi ev alamayız. Herkes bölgeden kaçmak istiyor. Çoluk çocuk hepimiz mağdur edildik. Evlerimizdeki çatlaklar gün geçtikçe büyüyor. Burada normal bir yaşam sürdürmek imkansız hale geldi, hepimizin psikolojisi bozuldu. Komşularımızdan ikisi burada yaşanan psikolojik durumlara dayanamayarak vefat etti. Bizler de çevrilen Akpınar’ın yaşayan ölüleri olarak yetkililerden yardım bekliyoruz. Bu temsili mezarı da mağdur olan bütün Akpınar halkını temsilen kazdık. Bizim buradan ölümüz çıkacak. Burada göz göre göre bir faciaya doğru gidiliyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!