AK Parti’li Yalçın’dan Denetim Komisyonu uyarısı

Güncelleme Tarihi:

AK Parti’li Yalçın’dan Denetim Komisyonu uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2023 16:14

ABB Meclisi, 2023’ün ilk toplantısında Denetim Komisyonu’na yeni üyeleri seçti. Komisyon Başkanı AK Parti’li Nihat Yalçın, “Geçmiş yıl istemiş olduğumuz bilgi akışında ciddi sıkıntılar yaşadık. Talep ettiğimiz bilgilerin yüzde 73’ü belediye yönetimi tarafından Denetim Komisyonu’na verilmedi. Bu sene bu konuda hassasiyet gösterilmesini istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

AK Parti’li Yalçın’dan Denetim Komisyonu uyarısı
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi bu yılın ilk toplantısını önceki gün gerçekleştirdi. ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın katılmadığı oturumu Meclis Birinci Başkanvekili Fatih Ünal yönetti. Toplantıda Denetim Komisyonu’na yapılan gizli oylamayla yeni üyeler seçildi. Yapılan oylama sonucu AK Parti’li Meclis üyeleri Nihat Yalçın, Burak Koca, İbrahim Karaca ile CHP’li Serdar Kendir ve MHP’li Rüştü Biçer Denetim Komisyonu’nun yeni üyeleri oldu. Denetim Komisyonu’nun yeni Başkanı Nihat Yalçın, geçmiş dönemde komisyona bilgi akışında yaşanan sıkıntılara dikkat çekerek ABB yönetimine uyarılarda bulundu. Yalçın şöyle konuştu:

Haberin Devamı

GEÇEN YIL BİLGİLERİN YÜZDE 73’Ü VERİLMEDİ

AK Parti’li Yalçın’dan Denetim Komisyonu uyarısı

 “Yeni dönemde Denetim Komisyonu’nda görev alacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Geçtiğimiz yıllarda bazı sıkıntılar yaşadık. Onların yaşanmaması adına şimdiden söz almış bulunuyorum. Denetim Komisyonu’nun ve teknik personelin çalışma yapacağı odanın tahsisi geçmiş yıllarda oldukça ileriki zamanlarda yapılmıştı. Bunun şimdiden hazırlığına başlansın. Yine aynı şekilde orada görev yapacak personelin belirlenmesi şimdiden yapılsın. Geçmiş yıl istemiş olduğumuz bilgi akışında ciddi sıkıntılar yaşadık. Talep ettiğimiz bilgilerin yüzde 73’ü belediye yönetimi tarafından Denetim Komisyonu’na verilmedi. Bu sene bu konuda hassasiyet gösterilmesini istiyoruz. Arkadaşlarımızın her konuda dile getirdiği şeffaflık ilkesine kesinlikle uymayan bir tutumdur. Talep ettiğimiz bilgilerin tamamının Denetim Komisyonu’na verilmesini şimdiden istirham ediyorum.”

MAKAM ARACINA SALDIRI MECLİS’İN GÜNDEMİNDE

AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse ve MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, Meclis Birinci Başkanvekili Fatih Ünal’a tahsisli hizmet aracına geçen ay Meclis’i yönettiği sırada ABB önündeki açık otoparkta yapılan saldırıya ilişkin ortak bir önerge verdi. Aracın lastiğinin kimliği belirsiz kişiler tarafından yarıldığına dikkat çekilen önergede, “Bu çok vahim bir olaydır. Araçlarımızı park ettiğimiz belediye önünde güvenlik problemi var mıdır? Her fırsatta Meclis üyelerini zabıtalara attırmakla tehdit eden Mansur Yavaş, Meclis salonunun ve etrafının güvenliğini niye sağlayamamaktadır? İhmali olan güvenlik amiri ya da yetkililerle ilgili şimdiye dek herhangi bir işlem yapıldı mı?” soruları yöneltildi. Fatih Ünal, savcılığın ve emniyetin olayla ilgili soruşturma başlattığını ifade ederek, ABB Başkanı Mansur Yavaş ve genel sekreterin kendisini aramadığını söyledi. Konu gruplar arasında da tartışıldı.

Haberin Devamı

BİZ DE BULUNUP CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUZ

AK Parti’li Yalçın’dan Denetim Komisyonu uyarısı

“Bu saldırıyı hiç kimsenin kabullenmesi mümkün değil” diyen CHP Etimesgut Belediye Meclis Üyesi Ertan Işık, Meclis’i protesto için Kasım 2022’de gelen ODTÜ’lü öğrencilere karşı güvenlik personelinin aldığı tedbirlerin bazı Meclis üyelerince eleştirildiğini hatırlattı. Işık, “Burada huzuru ve güvenliği bozanlar kim olursa olsun onlara eşit şekilde yaklaşım gösterirsek daha samimi olur. Bu olayda mağdur taraf yine belediyedir. Belediyenin aracına maddi zarar verilmiştir. Biz de bir an önce bunların bulunup cezalandırılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘KENDİMİZİ GÜVENDE HİSSETMİYORUZ’

AK Parti’li Yalçın’dan Denetim Komisyonu uyarısı

AK Parti’li Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık ise şöyle konuştu: “Biz burada maalesef kendimizi dönem dönem güvende hissetmiyoruz. Güvenlik arkadaşlar sizlerin talimatlarıyla müdahale ediyorlar ya da edemiyorlar. Yarın ne olacağı belli olmaz, anlık bir gerginlik de olabilir. Bunun şu, bu partilisi yok. Buna anında ve düzgün şekilde müdahale edilmesi gerekir. Burada ‘Belediye mağdur, aracı hasar gördü’ deniliyor. Tabii ki biz belediyenin hiçbir aracının hasar görmesini istemeyiz ama burada daha kötü olan bence Fatih Bey’in tehdit edilmiş olması ve bu tür olayların ona yönelik yapılmış olmasıdır. Bence burada üzücü olan nokta burasıdır. Çünkü malın telafisi var ama canın telafisi yok.” Meclis’te herkesin can güvenliğinin sağlandığını söyleyen İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker ise “Burada herkesin can güvenliği var. Burada hiçbir sıkıntı yok. Burada bir konu olmuş. Burada bir densiz gelmiş hem belediyeye zarar vermiş hem de Ünal’ın arabasına zarar vermiş. ‘Can güvenliği yok’ denilmesini kabul etmiyorum” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

AK Parti’li Yalçın’dan Denetim Komisyonu uyarısı

‘KEŞKE MANSUR BEY VAATLERİNİ TUTSAYDI’

AK Parti’li Yalçın’dan Denetim Komisyonu uyarısı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu kararıyla toplu taşımada 15 Ocak’tan itibaren geçerli olacak zamlı tarife de Meclis gündemindeydi. Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Fatih Ünal, “Zam yapıldı malumunuz. Keşke Mansur Bey seçim öncesi verdiği vaatlerini tutsaydı. Bu anlamda biz keşke zam ile ilgili, otobüsçülerle ilgili konuşmasaydık. Aktarma eskiden ücretsizdi, aktarmaya da zam geldi” dedi.

BAKMADAN GEÇME!