AK Parti’de 722 aday

Güncelleme Tarihi:

AK Parti’de 722 aday
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2015 11:09

AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, Ankara’dan 722 kişinin adaylık başvurusu yaptığını belirterek, “Aday adaylarımızın yüzde 10’u engelli. Bundan çok memnun olduk. Bu hem engellilerin AK Parti’ye ilgisini hem de milletvekili seçilebileceklerine dair güveni yansıtıyor” dedi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi Ala Tesislerinde basın toplantısı düzenleyen AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, milletvekili genel seçimleri için önceki gün sona eren aday adaylığı başvurularıyla ilgili değerledirmelerde bulundu. Geç saatlere kadar başvuru aldıklarını, bunun milletin AK Parti'ye ilgisinin devam ettiğini gösterdiğini belirten Yamalı, bundan sonraki 10 günlük süreçte aday adaylarıyla teşkilatların tanışmasının planlandığını, 28 Şubat-1 Mart tarihleri arasında teşkilat temayül yoklaması yapılacağını anımsattı.
1 Mart'ta ANFA tesislerinde başkent aday adayları için oylama yapılacağını, genel merkez mülakatlarının da aynı tarihte başlayacağını bildiren Yamalı, listelerin hemen hemen nisan başında kesinleşmesinin beklendiğini, 7 Nisan'da da YSK'ya teslim edileceğini söyledi.

158’İ KADIN

Haberin Devamı

Ankara'da aday olmak için 158'i kadın, 78'i engelli olmak üzere 722 kişinin yarışacağını, bu sayının geçen genel seçimde 430 olduğunu bildiren Yamalı, "Aday adaylarımızın yüzde 10'u engelli. Bundan çok memnun olduk. Bu hem engellilerin AK Parti'ye ilgisini hem de milletvekili seçilebileceklerine dair güveni yansıtıyor. İnşallah bunun Meclis'e yansıması konusunda genel merkeze ısrarcı olacağız" diye konuştu. Yamalı, bir soru üzerine aday adayı sayısındaki artışın, yoğun teşkilat çalışmalarından kaynaklanmış olabileceğini, çok kişiye ulaşmaya çalıştıklarını ifade ederek, ikinci bir nedenin de siyasete ve AK Parti'ye ilginin artması olduğunu dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!