Ajda Pekkan şarkılarına caz yorum

Güncelleme Tarihi:

Ajda Pekkan şarkılarına caz yorum
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2023 15:44

Kendi şarkılarını yazan, yorumculuğu ile yeni neslin güçlü vokallerinden biri olarak uzun yıllar Ajda Pekkan’ın sahnesinde yer alan Ezgi Ayçe, Pekkan şarkılarını caz versiyonlarıyla sunacağı repertuvarıyla 5 Ağustos’ta CSO Ada Ankara Mavi Salon’da ilk kez Ankaralı dinleyici ile buluşacak.

Haberin Devamı

Ayçe, konser öncesi Hürriyet Ankara’nın sorularını yanıtladı.

*‘Aşk Bombardımanı’ günümüzde de çok konuşulan bir kavram haline geldi. Bunu bir şarkı ile anlatma fikri nasıl doğdu?

Aslında tamamen gerçek bir hikâyeden doğdu Aşk Bombardımanı. Gördüğüm, duyduğum tüm hikâyelerin bir birleşimi oldu. Son günlerde gündemde olan ‘love bombing’, ‘gaslighting’ ve ‘ghosting’ kavramlarını o kadar çok duyar oldum ki en sonunda bu mevzuyu özel olarak ele almak istedim.

Ajda Pekkan şarkılarına caz yorum

VOKALLİK TAKIM OYUNU GİBİ

* Yıllarca vokalistlik de yaptınız. Solist olarak sahneye çıktığınızda ne değişiyor? Her ikisinin farkını nasıl anlatırsınız?

Haberin Devamı

Solist olduğunuzda ipler daha fazla elinizde oluyor. Kendi sahnemde sadece kendimi yaşıyorum ve seyirciyle bire bir alışverişe daha rahat geçebiliyorum. İkisi çok ayrı tatlar. Ben Ajda Pekkan gibi bir isme vokal yaptığım için çıta çok yüksekti. Vokalist olmak ağır bir iş yükü. Vokal yaparken kendinizi bir takımın parçası gibi hissediyorsunuz. Ortada görevimi iyi yapmazsam takımı etkileyebileceğim bir durum var. Doğru yerde girmek, gereken etkiyi yaratmak ve solisti sürekli takip etmek durumundasınız.

Ajda Pekkan şarkılarına caz yorum

* Ajda Pekkan şarkılarının caz versiyonlarını dinleyici ile paylaştığınız Ezgi Ayçe Sings Jazzy Ajda projeniz için neler söylersiniz? Ajda Pekkan şarkılarını caz versiyonu ile yorumlamak zor olmadı mı?

Aslında olmadı diyebilirim. Çünkü Ajda Hanım caz kökenli bir şarkıcı aslında ve birçok şarkısını jazzy formatta söylemiş zamanında. Ben de çok caz programı yapmış ve caz gırtlağı olan bir şarkıcı olarak Ajda Hanım’ın şarkılarını mutlulukla yorumladım hatta daha farklı, gün yüzüne çıkmamış şarkılarını da yorumlama fikrim var yakın zamanda.

* Repertuvarı nasıl belirlediniz?

Repertuvarı Ajda Hanım’ın da önerilerine ve kendi zevkime bağlı olarak belirledim.

Haberin Devamı

* Şarkılarınızı kendiniz yazıyorsunuz. Bir şarkının hit olacağını yazarken anlıyor musunuz?

Anlıyorum. Daha en başta hem de. Şarkı aslında ne olacağını ve nereye varacağını kendi söylüyor.

*Bir şarkının başarıya ulaşmasındaki en büyük etkenler sizce nedir?

Gerçek bir hikâyesi olması ve samimiyetle kalpten çıkıp akması...

*5 Ağustos’ta CSO Ada Ankara Mavi salonda olacaksınız. Dinleyicileri nasıl bir konser bekliyor?

Çok keyifli, eğlenceli, romantik, akıcı, bol hikâyeli güzel bir gece bizi bekliyor. İlk kez CSO Ada Ankara’da sahnede olacağım herkesi bekliyorum.

Enbe Orkestrası’nın 2018’de yayınladığı albümünün çıkış parçası olan ve klibi Barcelona’da çekilen ‘Yarım Sevda’ ile müzik dünyasına ‘merhaba’ diyen, 2019’da Serdar Ayyıldız ile ortak bir çalışmaya imza atan ve sözü müziği Sezen Aksu’ya ait ‘Ateş Böceği’ ile kısa sürede büyük ilgi gören Ezgi Ayçe, ‘Derin Yemin’, ‘Hayırdır’ ve son olarak ‘Aşk Bombardımanı’nı dinleyici ile buluşturdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!