Aileye hasret görev başında

Güncelleme Tarihi:

Aileye hasret görev başında
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2020 23:36

Etimesgut’taki Şehit Salih Ertürk Hastanesi, geçen 20 Mart'tan itibaren pandemi hastanesi olarak görev yapıyor.

Haberin Devamı

Hastanede koronavirüs hastalarının tedavi sürecinde görev alan sağlık çalışanları, 1 aydır ailelerini riske atmamak için eve gitmiyor. Yaklaşık 40 sağlık çalışanı, hastanenin yanında Etimesgut Belediyesi tarafından tahsis edilen otelde kalıyor. Koronavirüse karşı mücadelede hastanede yoğun mesai harcayan sağlık çalışanları, aileleriyle görüntülü konuşarak hasret gideriyor. Sağlık çalışanları, oteldeki kısa dinlenme sürelerinin önemli bir bölümünde çocukları, eşleri, anne ve babalarıyla konuşarak, onlara moral vermeye çalışıyor.

Aileye hasret görev başında


OĞLUYLA TELEFONDA KONUŞUYOR

Otelde kalan hemşire Kübra Gülşahin (30) 1.5 yaşındaki oğlu, annesi ve eşiyle sadece telefonda konuştuklarını söyledi. Ailesinin hepsinin kronik rahatsızlığı olduğunu söyleyen Gülşahin, “Hem kendi taşıyabilirliğimiz hem de dışarıdan alabilme ihtimalimiz olduğu için genelde karşılaşmak istemiyoruz. Bu sebeple burada hayatımızı devam ettiriyoruz” dedi.

HASTALARIN BİZE İHTİYACI VAR

24 saat nöbet usulü çalıştıklarını anlatan hemşire Dilek Madak (47) ise 1 aylık süreçte iki oğlu ve kronik rahatsızlığı olan 75 yaşındaki annesini bir kez gördüğünü söyledi. Madak, “Hastalarımız ailelerinden uzak kaldıkları için tek başlarına odada karantinada olmak zorundalar. Elimizden geldiği kadar, hem evlat hem kardeş, yeri geliyor anne baba gibi davranmaya çalışıyoruz. Sonuçta ailelerimizden ayrı olsak da onların daha çok bize ihtiyaçları var” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!