Ailesi yanan yavru leylek koruma altında

Güncelleme Tarihi:

Ailesi yanan yavru leylek koruma altında
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2010 00:00

Kırkkale’nin Karaahmetli beldesindeki Kapulukaya Barajı yakınında bulunan trafonun patlaması sonucu, elektrik direğindeki leylek yuvası da yandı. Yuvadaki leyleklerden sadece iki aylık yavru hayatta kalabildi. Kırıkkale Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi çalışanlarının sahip çıktığı ‘Leylo’ adı verilen leylek üniversitenin maskotu oldu.

Kırıkkale Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Serkal Gazyağcı, yavru leyleğin İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından bulunduğunu ve kendilerine getirildiğini söyledi. ‘Leylo’ adı verilen leyleğin getirildiğinde şoka girdiğini ve vücudunda büyük yanıklar bulunduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Gazyağcı, “Leyleğimiz kısa sürede kendini toparladı ve bize ısındı. Ardından fakültenin avlusuna bıraktık. Kendi kendine gezmeye başladı. Şu anda durumu çok iyi” dedi.

Görevliyi annesi sanıyor

Leyleğin evcilleşmeye başladığını belirten Yrd. Doç. Dr. Gazyağcı, “Bu durum bizi endişelendiriyor. Annesi olmadığı için uçmayı öğrenemiyor. Biz ona uçmayı öğretmeye çalışacağız. Bu yılın sonunda leylekler göç edecek. Bu arada ‘Leylo”ya uçmayı öğretip, göç etmesini hedefliyoruz” diye konuştu.

Yavru leyleğin kendisini annesi sandığını belirten Kırıkkale Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Hayvan Sağlığı Teknisyeni Gökhan Kavak da, “Benden başka kimseden yemek yemeğe yanaşmıyor. Yemek gelince bana şirinlik yapıyor. İştahı çok iyi ve günde iki but yiyor. Leylo ile kanka olduk. Leylo’dan ayrılmak bana zor gelecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!