Ailenin iki üyesini kalp krizi aldı

Güncelleme Tarihi:

Ailenin iki üyesini kalp krizi aldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2017 01:00

İki çocuğunu kalp krizi nedeniyle kaybeden acılı aile, aynı teşhisin konulduğu diğer iki evladının tedavisi için mücadele ediyor. Baba Celil Uslanmaz, “Kaybettiğim kızlarımdan sonra çok korkmaya başladım. Tedavi için desteğe ihtiyacımız var” dedi.

Haberin Devamı

Sincan Fatih Mahallesi’nde yaşayan Celil Uslanmaz’ın kızı Sema Uslanmaz, 2005’te ortaokul 8. sınıfta eğitim gördüğü okulda, diğer kızı Melike Uslanmaz da geçen yıl nisan ayında 19 yaşındayken çalıştığı iş yerinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Acılı baba Uslanmaz, “Kızım Sema’da gizli kalp varmış, yaşasaydı şimdi 28 yaşında olacaktı. 12 yıl önce okula gitmek için evde çıktı, ardından ölüm haberi geldi. İki sene sonra diğer kızım Melike’de de aynı hastalık ortaya çıktı. Sincan’da bir tekstil mağazasında çalışırken geçen yıl kalp krizi geçirdi. İşyerinde 17 dakika bekletildi, müdahale için geç kalındı. Sincan Devlet Hastanesi’nde doktor bir umut uğraştı ama ‘Zaten çocuk geldiğinde ölmüştü’ dedi” ifadelerini kullandı. 

MASRAFLARI BİZE ÖDETTİLER

Haberin Devamı

Uslanmaz, kızının kalp krizi geçirdikten sonra geç müdahale edilmesi nedeniyle öldüğünü savunarak, iş yerinin ihmalini mahkemeye taşıdıklarını ancak mahkeme masraflarının bile kendisine ödetildiğini, sonuç alamayınca Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yaptıklarını ifade etti. Evde terzilik yaparak ailesinin geçimine katkı sağlamaya çalıştığını belirten Uslanmaz, hastalığı nedeniyle dışarıda düzenli bir işte çalışamadığını ifade etti. İki çocuğu daha olduğunu belirten Uslanmaz, çocukları ve eşine, yapılan testler sonucunda kalp hastalığı teşhisi konulduğunu, böylelikle ailede genetik olarak bu rahatsızlığın bulunduğunu anladıklarını ifade etti.

DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR

Uslanmaz, “Ömür boyu kullanmaları için ilaç verdiler. İki kızımdan sonra çok korkmaya başladım. Şu anda lisede okuyan kızım Fatma da aynı durumu yaşamaktan çok korkuyor” diye konuştu. Eşi Nedime, kızı Fatma ve ilkokul birinci sınıfta okuyan oğlu Eyüp Uslanmaz’da da kalp rahatsızlığı çıkmasının kendisini çok üzdüğünü dile getiren Uslanmaz, çocuklarının tedavisi için desteğe ihtiyacı olduğunu söyledi. Uslanmaz, “Allah hiç kimseye evlat acısı yaşatmasın. Devlet büyüklerinden, hayır sahibi insanlardan yardım bekliyorum ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!