Ahşap ustası ata yadigarını yaşatıyor

Güncelleme Tarihi:

Ahşap ustası ata yadigarını yaşatıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2012 21:40

YARIM asrı aşkın süredir dededen kalma ahşap ustalığı işini yapan Sakarya’nın Sarıabdallal köyünden Sabri Özşahin, iki çocuğunun da ahşap ustalığına devam ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Ankara Kültür Merkezi’nde düzenlenen Ordu Tanıtım Günleri Fuarı’na Kabataş Belediyesi’nin daveti üzerine katıldığını söyleyen Sabri Özşahin, ahşap ustalığının babadan ve deden gelme olduğunu söyleyerek, “Her türlü ahşap üzerine sanat uygulayabiliyorum. 55 yıldan beri bu işi yapıyorum. Mürsel ve Yüksel isimli çocuklarım da ahşap ustalığı yapıyor. Ordu Tanıtım Günleri Fuarı’nda tahta kaşık, bıçak, spatula oklava, havan, ekmek kesme tahtası ve merdane gibi sanatları görsele sunduk” dedi.

Ahşap ustalığının Ahmet Yesevi Hazretleri’nin tarihine dayandığını da ifade eden sanat ustası Özşahin, “Ahmet Yesevi Hazretleri’nin tarihinde kaşıkçı ustaları varmış. Müritleri varmış doğudan gelme. Bizim köyümüzde o insanların türbeleri var. O günden bugüne bizim köyümüz ahşap ustalığı yapar. Biz bu işten ancak geçimimizi sağlıyoruz. Çok fazla birikim yaptığımız söylenemez. Ordulu gelinimin olması beni bu fuara yönlendirdi” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!