AHOK’tan da zam talebi

Güncelleme Tarihi:

AHOK’tan da zam talebi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2020 00:45

Ankara Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (AHOK), Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden (ABB) ulaşım ücretlerine zam talebinde bulundu.

Haberin Devamı

Dün yazılı açıklama yapan Birlik Başkanı Kurtuluş Kara, tam bilet ücretinin 5, öğrencinin 3, aktarma ücretinin ise 2.5 TL olarak belirlenmesini istedi. Açıklamada özetle şu ifadeler yer aldı: “30 yılı aşkın süredir, Ankara kent merkezi ve çevre ilçelerimizden, özel halk otobüslerimizle, Ankaralı vatandaşlarımıza vermeye devam ettiğimiz ulaşım hizmetlerimiz, pandemi sürecinin vermiş olduğu ekonomik sıkıntılar sebebiyle, devam ettirilemez duruma gelmiştir. Ulaşım bilet fiyatlarına uzun zamandır yapılmayan fiyat dengelemesi, 1 Eylül 2019 tarihinde son olarak kısmi olarak yapılmıştır. Bu tarihte, 15 Ocak 2017 tarihinden beri uygulanan tam bilet ücreti 2.5 TL’den, 3.25 TL’ye yükseltilmiştir. 4 Şubat 2016 tarihinden bu yana uygulanan öğrenci bilet ücreti olan 1.75 TL’de değişiklik yapılmamıştır.

SEKTÖRÜ YOK EDİYOR

Hiçbir ekonomide yeri olmayan ‘ücretsiz’ ulaşım hizmeti, sektörümüzün yok olmasına sebep olmaktadır. Mevcut ücretsiz ve indirimli yolcu haklarının aynı şartlarda devam ettirilmesi halinde, Ankara merkezde hizmet veren özel halk otobüslerinde uygulanacak bilet fiyatlarının; tam bilet 5 TL, öğrenci bilet 3 TL, aktarma 2.5 TL olarak belirlenmesini, Ankara çevre ilçelerde hizmet veren özel halk otobüslerinde uygulanacak bilet fiyatlarının; güzergah, kilometre ve yolcu yoğunluğu kriterleri detaylı olarak belirlenerek yüzde 40 oranında arttırılmasını talep etmekteyiz. Mevcut maliyet artışlarımızın karşılığında, ulaşım ücretlerine artış yapılmaması yönünde alınacak kararlarda, ABB tarafından mutlak suretle gelir desteği ödemesi sürecinin başlatılması gerekmektedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!