AGE Şirketler Grubu sanat merkezi için kolları sıvadı

Güncelleme Tarihi:

AGE Şirketler Grubu sanat merkezi için kolları sıvadı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2009 00:00

Başkent’te bir kültür sanat merkezi kurmak için çalışmalara başlayan AGE Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selahattin Önen, “Firmalar, eğitimin çeşitli alanlarıyla ilgileniyor ancak sanat eğitimi ihmal ediliyor” dedi.

BAŞKENT’te bir kültür sanat merkezi kurmak için çalışmalara başlayan AGE Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selahattin Önen, “Piyasada eğitimi önemseyen ve eğitime destek veren pek çok kurum var. Kurumlar, eğitimin çeşitli alanlarıyla ilgileniyor ancak sanat eğitimi ihmal ediliyor” dedi.

Resim, heykel, sinema gibi alanlarda yeni yetenekleri yakalamayı, bu yeni yetenekleri yetiştirmeyi ve toplumun farklı segmentlerinden insanlara ulaşmayı hedeflediklerini belirten Önen, sanata yönelik çalışmalarını anlattı ve ekonominin durumunu Ankara Hürriyet için değerlendirdi. Ankara’nın sanatsal açıdan üretken, fakat tüketmeyen bir şehir olduğunu belirten Önen, şunları söyledi:

“Sanatçılarımız Ankara’da yetişiyor ve İstanbul’a ya da İzmir’e gidiyor. Üreticiyle tüketici arasında bir bağ kurmak gerektiğini düşünüyorum. Eğitime desteğimiz her zaman devam ediyor. Açtığımız bir kız yurdu ve düzenli olarak yıllardır okuttuğumuz öğrencilerimiz var. Yeni bir alan olarak da sanatı seçmek istedik. Bir kültür sanat merkezi yapılanması için çalışıyoruz. Sanata yönelik olarak sponsorluk çalışmaları da yapıyoruz ancak sponsorluklar yeterli örnek teşkil etmiyor. Projelendirme aşamasında bulunduğumuzda, biz de üzerimize sorumluluk almış oluyoruz.

Kavaklıdere Sineması’nın sahibiyle birlikte orayı sanatın hem üretileceği hem sunulacağı bir merkeze çevirmeye yönelik konuşmalarımız oldu. Bunu projelendirdik de. Bundan sonra adımlarımızı planlayıp tanımlayacağız. Başlatmak çok zor değil. Önemli olan, gerekirse başlatmayı geciktirerek sürdürülebilirliği sağlamak.

Yerel düzeyde yetersiz

Ekonomik kalkınmaya ulaşmadan bazı konular ikinci planda kalabiliyor. Sanat da genellikle son sıralarda geliyor. Aslında bu, kaynakların nasıl yönlendirileceği tercihiyle de ilgili bir durum. Bunu yapan başarılı firmalar var. Sanata destek, kurumsal firmalar arasında arttı fakat yerel boyutta biraz yetersiz kalıyor. Ankara’da yerel denilebilecek bir firmayız. Başkent’te pek çok firma var. Buna rağmen sponsorluklarda dahi sıkıntılar yaşanıyor. Beklenen bedeller çok yüksek tutarlar değil. Firmalar, kurumsal imajından ufak bir unsur çıkartıp rahatlıkla sanata destek olabilir.

Kurumların düştüğü hatalardan biri, destekçinin ya da finansörün iteklemesiyle yürüyen yapıların oluşturulması. Finansörün itekleme gücü kalmadığı zaman ya da herhangi bir nedenle odak değişikliği oluştuğunda projeler askıda kalıyor.”

Enerjiye sektörü popüler oldu yatırım furyası başladı

“AGE İnşaat ve Ticaret A.Ş olarak 35. yaşımızı kutluyoruz. AGE, kurulduğu günden bu yana altyapı ve üstyapı inşaatları, sulama projeleri, barajlar, madencilik, enerji ve gıda gibi konularda dokuz ayrı şirketle faaliyet gösteriyor. Ana büyüme alanımız olan enerjide deneyimimizi kullanarak ilerlemek istiyoruz. Enerji sektörü popüler bir sektör. Türkiye’de bir dönem otel yatırımları çok popülerdi. Her yıl Antalya civarında 20 otel el değiştirmeye başladı. Sonra alışveriş merkezi yatırımları arttı. Artık yurtdışından çok rahat finansör bulunamıyor. Türk girişimciler olarak Avrupalı finansörleri zora soktuk. Karlı, geri dönüşü çok yüksek projeler ortaya kondu. Uygulamaları yapıldı. Beklenen kira gelirlerini elde edememekten dolayı, geri dönüşleri çok uzun vadeye yayılan projeler oldu. Son dönemde de hidroelektrik santralleri ile yenilenebilir enerjide ve genel olarak enerji sektöründe bir yatırım furyası başladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!