Agat atölyesinde dersler başladı

Güncelleme Tarihi:

Agat atölyesinde dersler başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2016 14:33

Ankara Kalkınma Ajansı ve Çubuk Belediyesi’nin iş birliği ile kurulan Çubuk agat taşı işlemeciliği atölyesi faaliyete başladı. 70 kursiyerin eğitim gördüğü atölyede, 408 saat teorik ve uygulamalı eğitim verilecek.

Haberin Devamı

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan 718 bin liralık destek ile geliştirilen proje kapsamında açılan atölyede, kursiyerlere taş işleme ve kuyumculuk eğitimi veriliyor. Eğitmenlerden Ahmet Keser, kursiyerlerin toplam 480 saat teorik ve uygulamalı eğitim alacağını belirtti. Atölyede yaklaşık 70 kursiyerin eğitim aldığını dile getiren Keser, kurs sonunda sektörün ihtiyaç duyduğu kalifiye elemanların yeteceğini bildirdi. Keser şunları kaydetti:
"Sektörde büyük bir potansiyel olduğunu ve yetişmiş elemana ihtiyaç duyulduğunu düşünüyoruz. Şu an gruplar halinde yaklaşık 70 kursiyerimiz var. Onlara taşları, taşların işleme yöntemleri, süslemede kullanılacak tellerin nasıl büküleceğini, süslenebileceğini, işlenmiş taşların kenarına nasıl çerçeve yapılacağı gibi temel konularda eğitim veriyoruz."

Haberin Devamı

KURS İÇİN ÇUBUK’A GİDİYOR

Kursiyerlerden emekli öğretmen Sevgi Cengiz ise her gün Ankara'dan Çubuk'a geldiğini belirtti. Emekli olduktan sonra zamanını hobilerine ayırmaya başladığını anlatan Cengiz, "Çok heyecanlıyım. Bunu meslek edinmek amacından ziyade iyi zaman geçirmek, yeni insanlar tanımak ve el becerilerimi geliştirmek için yapıyorum. Taşı yeni tanıyorum ve doğanın çok zengin olduğunu, bu taşları tanıdıktan sonra anladım. İnanılmaz görseller var. Onlara dokunabiliyoruz ve bu beni çok etkiliyor." diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!