Af bile elektrik borçlusunu ikna etmedi

Güncelleme Tarihi:

Af bile elektrik borçlusunu ikna etmedi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2011 00:00

Tarihi af olarak nitelendirilen ve kamuya olan borçlar için yapılandırma getirilen 6111 sayılı Kanun kapsamında elektrik borçları da yeniden yapılandırıldı, fakat bugüne kadar 5,7 milyon aboneden sadece 345 bin 651’i (yaklaşık yüzde 6) borcunun yeniden yapılandırılması için başvuruda bulundu.

Başvuru oranlarının kendilerini mutlu etmediğini ve daha fazla başvuru olur diye beklediklerini ifade eden TEDAŞ Genel Müdürü Haşim Keklik, “Tarımsal sulama borçlarının yapılandırılması için 35-40 günlük süre var şu anda. Diğer abone grupları için ise süre 31 Mayıs’ta bitiyor. Bu çerçevede tarımsal sulama borçları için başvurular fena değil. Fakat diğer abone grupları için yapılandırma oranı çok düşük” diye konuştu. Borçlu abonelerin bu tarihi fırsatı kaçırmamaları gerektiğini vurgulayan Keklik, şöyle konuştu:

“Tarımsal sulama dışında borcu olan vatandaşlarımıza verilen sürenin 31 Mayıs 2011 Salı günü dolacağını hatırlatmak isterim. Bakanlar Kuruluna bir defaya mahsus uzatma yetkisi verildi, bu da zaten yapıldı. O yüzden başka bir tarihe erteleme ve başka bir yapılandırma olmayacaktır. Bugüne kadar bu borçlar çok biriktiği için böyle bir kolaylık yapıldı. Geçmişte de yapılandırma yapılmıştı, fakat bunun gibi hiç yapılmamıştı. Bu yasa borçların ödenmesi için önemli bir fırsat, vatandaşlarımız bu imkandan yararlansınlar. Bir kere daha böyle bir fırsat hiçbir zaman olmayacak.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!