ADT Bulgaristan’da sahnede

Güncelleme Tarihi:

ADT Bulgaristan’da sahnede
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2010 00:00

Ankara Devlet Tiyatrosu, Bulgaristan’ın Pazarcık kentinde düzenlenen 10. Uluslararası Pazarcık Güz Buluşması Tiyatro Festivali’ne “İşte Baş, İşte Gövde, İşte Kanatlar” adlı oyunu ile katıldı. “İhtirasın Sayfaları” sloganı altında düzenlenen festivalde Sevim Burak’ın kaleme aldığı, yönetmenliğini İskender Altın’ın yaptığı, Elvin Beşikçioğlu ve Funda Gökgücü’nün rol aldığı oyun, seyircinin büyük ilgisini çekti.

En iyi oyun ödülü

Burak’ı “modern Türk tiyatrosunun önemli köşe taşı” olarak nitelendiren yönetmen Altın, “Böylesi değerli bir yapıtı Bulgar sanatseverlere tanıtabilme fırsatına sahip olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz” dedi. Oyunun, Tiyatro Eleştirmenleri Birliği’nin “En İyi Oyun Ödülü”, Ankara Sanat Kurumu’nun da “En İyi Yapım” ve “En İyi Dekor” olmak üzere iki dalda ödülünü aldığını anımsatan Altın şunları söyledi:

“İyi seçilmiş ve önemli bir Türk yazarının başarılı bir eserini oynadığımız zaman Türk tiyatrosuna belirgin bir katkı sağladığımıza inanıyoruz. Bu oyunu yapmaktan gurur duyuyorum.”

Komşu bizi iyi anlıyor

BULGAR tiyatrosu ile daha yakın bir işbirliği içinde olduklarını kaydeden Altın, “Kapılarının açıldığı bir Bulgaristan’ın bizi çok iyi anladığını düşünüyorum. Komşu olan, yemek isimleri bile aynı olan bu ülke ile daha da iyi işbirliği gerçekleştirilebileceğine inanıyorum” ifadesini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!