ADOB’tan yılbaşı klasiği

Güncelleme Tarihi:

ADOB’tan yılbaşı klasiği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2017 14:57

Çaykovski’nin 1891 yılında bestelediği son bale eseri olma özelliği taşıyan ve yılbaşı kutlamalarıyla özdeşleşen Fındıkkıran balesi, Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından dün akşamki prömiyerle Ankaralı sanatseverlerin karşısına çıktı.

Haberin Devamı

Sekiz yıl aradan sonra tekrar Ankaralı sanatseverlerle buluşan Fındıkkıran balesi, Mehmet Balkan koreografisiyle sahneye konuyor. Yılbaşı ile özdeşleşen ve dünyada en çok sahnelenen bale eserlerinden biri olma özelliği taşıyan eser, küçük Alman kız Clara’nın yeni yıl hediyesi olarak aldığı Fındıkkıran oyuncağı ile ilgili rüyalarını konu alıyor. Oyun, izleyiciyi Avrupa’dan Çin’e oradan Hindistan’dan götüren bir yolculuğa çıkarıyor ve görsel şölen sunuyor.

YARDIM EDİN MESAJI

Fındıkkıran’ın sadece 7 yaş ve üzeri çocuklara değil her yaştan insana hitap ettiğini belirten koreograf Mehmet Balkan, “Fındıkkıran’ı 7’den 70’e herkes izleyebilir. Çünkü sadece çocuklar için yapılmış bir eser değil, içerisindeki mesaj farklı. Her yaş grubuna ‘Yardım edin, insanların elinden tutun’ diyoruz” şeklinde konuştu. Ankara Devlet Opera ve Balesi Başkoreografı Hakan Odabaşı da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ilk beş temsilin biletlerinin tükendiğini belirterek, ilgi gösteren tüm sanatseverlere teşekkür etti. Fındıkkıran balesinde; Şeker Perisi Clara’yı Özge Başaran, prensi Burak Kayıhan canlandırıyor. Diğer rollerde Eren Keleş, Özge Onat, Kadir Okurer, Emre Güler gibi isimler sahneye çıkıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!