ADOB yeni yıla hazır

Güncelleme Tarihi:

ADOB yeni yıla hazır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2016 16:47

ADOB, 2016’ya dolu dolu giriyor. 9 ve 10 Ocak’ta konserlerle açılış yapacak olan ADOB, yeni yıla müzikli çocuk oyunu Aliş & Maviş ile “Merbahaba” diyecek. Yarasa Opereti ise 11 Ocak Pazartesi günü sahnelenecek.

Haberin Devamı

Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB), yeni yılın ilk ayında oldukça yoğun bir programla sanatseverleri karşılıyor. 9 ve 10 Ocak’ta yeni yıl konseri düzenlenecek. Müzikli çocuk oyunu Aliş & Maviş 10 Ocak’ta prömiyer yapacak. Eser, ay boyunca pazar günleri minik izleyicilerle buluşacak. ADOB’un beğeniyle izlenen eserlerinden Yarasa Opereti ise 11 Ocak Pazartesi günü sahnelenecek. Vals müziğin kralı olarak kabul edilen dünyaca ünlü Avusturyalı besteci Johann Strauss’un başyapıtlarından olan Yarasa Opereti, hem müzikal hem de metin zenginliği açısından türünün en yetkin örneklerinden biri olarak kabul ediliyor. Diğer programlar ise şöyle:

CEZAVİNDEKİ KADINLARI ANLATIYOR

* Modern Dans Topluluğu tarafından sahneye konan Yanlışların Suçu, 12 Ocak’ta izleyici ile buluşacak. Eserde cezaevlerinde bulunan kadın mahkumların neden orada oldukları ve nelerle karşılaştıkları çarpıcı bir dille irdeleniyor.
* Ali Baba & 40 opereti 13 ve 25 Ocak’ta sahnelenecek. Eser, bilinen Ali Baba ve 40 Haramiler hikayesine eğlenceli bir yorum katıyor.

Haberin Devamı

TAHT VE İKTİDAR MÜCADELESİ

* Hamlet Balesi ise 14-16 ve 23 Ocak’ta izleyici ile buluşacak. Shakespeare’in ünlü tiyatro oyunundan ilham alınarak hazırlanan ve Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahneye konan Hamlet balesi, taht ve iktidar mücadelesini anlatıyor.
* Geçtiğimiz günlerde prömiyer yapan Çingene Baron opereti 18 Ocak’ta
* Kanlı Nigar müzikali 19 Ocak’ta sahneye konacak.

MASALDAN YOLA ÇIKILARAK YAZILDI

* Modern Dans Topluluğu’nun Fındıkkıran eseri, 21 ve 27 Ocak’ta izleyici ile buluşacak. Amadeus Hoffman’ın ‘Fındıkkıran ve Fareler Kralı’ adlı masalından yola çıkılarak Alexander Dumas’ın yeniden yazdığı, ilk koreografisi Marius Petipa tarafından gerçekleştirilen Fındıkkıran balesi; dünyada en çok sahnelenen bale eserlerinden biri olma özelliğini koruyor.
* Yine Modern Dans Topluluğu’nun Cinderella eseri, 23 Ocak’ta sahnelenecek. * Müzikli çocuk oyunu Kalp Korosu, 24 Ocak’ta; Akdeniz Esintisi bale eseri 28 Ocak’ta operaseverlerin karşısına çıkacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!