Adliyespor maçına biber gazı

Güncelleme Tarihi:

Adliyespor maçına biber gazı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2013 11:05

Ankara Adliyespor ile karşılaşan Zonguldak Kömürspor’un taraftarları polise taş atınca biber gazı ve sis bombası ile müdahale edildi.

Haberin Devamı

Türkiye Bölgesel Amatör Futbol Ligi 6. Grup’ta mücadele eden Zonguldak Kömürspor ile Ankara Adliyespor arasında oynanan karşılaşmada kavga çıktı. Sahaya giren Zonguldakspor taraftarını dışarıya çıkaran polisler, kendilerine taş atılması üzerine biber gazı ve sis bombası kullandı.

İKİNCİ GOLDE SAHAYA İNDİLER

Bölgesel Amatör Lig’de yer alan Zonguldak Kömürspor ile Ankara Adliyespor takımları, Karelmas Kemal Köksal Stadı’nda karşılaştı. İlk yarısı ev sahibi takımın 1-0 üstünlüğüyle geçildi. Maçın devre arasında iki takım taraftarlarının birbirlerine pet şişe ve taş atmasının ardından polis müdahale etti. Maçın ikinci yarısında konuk takımdan Ersin Gündoğudu’nun 85. dakikada gol atmasıyla maçta skor 1-1 oldu. Ankara Adliyespor’dan Yusuf Altunişik’in 90 artı 3. dakikada durumu 2-1 yapmasının ardından Zonguldak Kömürspor taraftarları konuk takımın futbolcuları ve teknik heyetinin bulunduğu alana taş ve pet şişe attı.

Haberin Devamı

SAHADA TARAFTAR AVI

Polis ekiplerinin güvenlik çemberi altına aldığı futbolcular ve teknik heyet, soyunma odasına götürüldü. Maç, Adliyespor’un 2-1’lik galibiyetiyle sona erdi. Maçın bitmesiyle birlikte konuk takımın oyuncuları ve hakemler çevik kuvvet eşliğinde soyunma odasına getirildi. Saha içerisine giren ev sahibi takımın taraftarları, konuk ekibin futbolcularının bulunduğu bölgeye doğru koştuğu sırada, polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

POLİSİ TAŞLADILAR

Ekiplerin uyarılarına rağmen, stat çevresinde toplanan taraftarlar ile polis arasında tartışma çıktı. Tartışmanın ardından yaşanan arbede sonucunda polisler, kendilerine taş atılması üzerine biber gazı ve sis bombası kullandı. Polisin attığı biber gazından ve sis bombasından vatandaşlar, polisler ve basın mensupları etkilendi. Rahatsızlanan taraftarlar ve vatandaşlar sağlık ekipleri tarafından hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Konuk ekibinin otobüsleriyle, polis ekiplerinin araçlarının camları atılan taşlar sonucu kırıldı.

ÖNLEM ALTINDA ANKARA’YA GELDİLER

Adliyespor’un taraftarları bir süre stat çevresinde bekletildi. Polisin müdahalesiyle seyircinin dağılmasının ardından, Adliyesporlu futbolcular ve taraftarları otobüslere bindirilerek, il dışına çıkartılıp, Ankara’ya gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!