ADEV Ankara’daki büyük festivalde Bitlis ilçelerini ve Adilcevaz’ı tanıtıyor

Güncelleme Tarihi:

ADEV Ankara’daki büyük festivalde Bitlis ilçelerini ve Adilcevaz’ı tanıtıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2023 16:00

Ankara’da bulunan Bitlis Adilcevaz Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı (ADEV), Etimesgut Belediyesi tarafından bu yıl 25’incisi düzenlenen Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali’nde Bitlis'in ilçelerini ve Adilcevaz’ı tanıtacak. Festivaldeki tanıtım standında yer aldıklarını belirten ADEV Başkanı Suat Yaralı, “4 Eylül Pazartesi günü yöresel ikramlarımızın olduğu etkinlik günümüze herkesi bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

1 Eylül’de başlayan Etimesgut Belediyesi 25. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali, 10 Eylül’e kadar Anadolu ve Türk dünyasının kültürlerini bir araya getiriyor.

Bitlis Adilcevaz Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı da (ADEV), Etimesgut Türk Beyleri Kent Meydanı’nda düzenlenen festivalde Bitlis'in ilçelerini ve Adilcevaz’ı tanıtıyor.

Festivalin 4. günü olan 4 Eylül Pazartesi günü saat 19.00'da, Ağrı, Van ve Bitlis illerinin sahne gösterileri sunulacak.

Vakıf olarak festivaldeki tanıtım standında yer aldıklarını belirten ADEV Başkanı Suat Yaralı herkese davette bulundu.

Başkan Yaralı şunları söyledi: “Festivalin ilk gününde etkinlik alanındaki yerimizi aldık. 4 Eylül Pazartesi günü yöresel ayran aşı, çiğ köfte ve çeşitli ikramlarımız olacak. Folklor gösterileri ve kültürel değerlerimizi tanıtacağız. Bu büyük festival hemşehri derneklerinin dayanışmasını ve kaynaşmasını sağlıyor. Ben buradan tüm Adilcevazlıları, Adilcevaz, Ahlat, Tatvan, Hizan, Güroymak, Mutki ve Bitlis sevdalılarını davet ediyorum. 4 Eylül Pazartesi günü yöresel ikramlarımızın olduğu etkinlik günümüze herkesi bekliyoruz. Gelin, gezin, görün, tadın diyorum.”

Haberin Devamı

ADEV Ankara’daki büyük festivalde Bitlis ilçelerini ve Adilcevaz’ı tanıtıyor

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!