Adalet bölünerek çoğalmaz

Güncelleme Tarihi:

Adalet bölünerek çoğalmaz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2016 15:46

Adalet Bakanlığı’nın Ankara Merkez Adliyesi’ndeki yetersizlik sebebiyle tüketici, asliye hukuk ve sulh mahkemelerini Dışkapı’daki yurt binasına taşıma kararına tepki gösteren Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, Ankara Adliyesi’nin üçüncü kez bölüneceğini söyledi.

Haberin Devamı

Baro olarak tüm mahkemeleri tek çatı altına toplayan yeni bir adliye binası istediklerini belirten Canduran özetle şunları söyledi:
“İcra mahkemeleri ve icra müdürlükleri ile iş ve ticaret mahkemelerinin başka binalara taşınmasının ardından tüketici, asliye hukuk ve sulh hukuk mahkemeleri yeni kurulacak ağır ceza mahkemelerine yer açmak için Dışkapı’ya taşınacak. Taşınma gerçekleştiğinde Ankara Adliyesi üçüncü kez bölünmüş olacak. Vatandaşlar ve onları mahkeme salonlarında temsil eden biz avukatlar, adalete erişmekte zaten güçlük çekiyoruz. Bu taşınma gerçekleşirse bırakın adaleti, adliyeye erişmek bile neredeyse imkansız hale gelecek.

TEK ÇATI ALTINDA TOPLANMALI

İcrada, iş, ticaret fikri ve sınai haklar mahkemelerinde dosyası bulunan vatandaşlar ve avukatları, zaten kentin dört bir yayına dağılmış bu binaları her gün kapı kapı gezmek zorunda. Tüketici, asliye ve sulh hukuk mahkemeleri de taşınırsa bu kapılara bir yenisi daha eklenecek. Adalet, bölünerek ne çoğalır ne de hızlanır. Bilakis yavaşlar ve azalır. Bir an önce Başkent’e yakışır, tüm mahkemeleri tek çatı altına toplayacak ve herkesin kolayca ulaşabileceği yeni bir adliye inşa etmek gerekiyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!