Açık havada tiyatro keyfi

Güncelleme Tarihi:

Açık havada tiyatro keyfi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2021 01:03

Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali, dünya prömiyerini gerçekleştiren ‘Yunus Diye’ oyunuyla perdelerini açtı. Festival 10 Temmuz’a kadar devam edecek.

Haberin Devamı

Devlet Tiyatroları Macunköy Yerleşkesi'ne kurulan Açıkhava Sahnesi'nde gösterimi yapılan oyun öncesi, Devlet Tiyatroları oyuncuları ekibi tarafından çocuklara, ‘maske, mesafe ve temizlik’ temalarını anlatan performans sergilendi. Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali’nin artık ‘markalaşmış uluslararası bir festival’ olduğunu söyleyen Ankara Devlet Tiyatrosu Müdürü İpek Atagün Gezener, COVID-19 nedeniyle uygulanan kısıtlamaların ardından açılışı çocuklarla yapmanın, çocukların sanatla sosyalleşmelerinin keyif verici olduğunu belirtti. İsa TOPRAK/AA

FESTİVAL PROGRAMI ŞÖYLE

Bugün saat 18.00’de Yunanistanlı oyuncuların Müziğin Telleri isimli tiyatro oyunuyla devam edecek festivalin programı ise şöyle:
5 Temmuz Pazartesi 18.00: Müziğin Telleri-Yunanistan
6 Temmuz Salı 18.00: Çuk ve Puk-Bulgaristan
7 Temmuz Çarşamba 18.00: Çuk ve Puk-Bulgaristan
8 Temmuz Perşembe 18.00: Noktalı Virgül-İspanya
9 Temmuz Cuma Saat 18.00 Noktalı Virgül-İspanya
10 Temmuz Cumartesi saat 18.00: Oz Büyücüsü-Trabzon DT

Açık havada tiyatro keyfi

Yunus Diye isimli oyunda, isimsiz bir çocuğun su bulmak için çıktığı yolculukta karşılaştığı ‘Kuş’ ve ‘Güzelce’ ile sezgiyi ve arkadaşlığı anlatıldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!