ABD Elçiliğinin yeni adresi Malcolm X Caddesi

Güncelleme Tarihi:

ABD Elçiliğinin yeni adresi Malcolm X Caddesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2018 09:33

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, ünlü Amerikalı Müslüman siyasetçi ve insan hakları savunucusu Malcolm X’in adını Çukurambar Mahallesi’nde yapımı devam eden Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) yeni büyükelçilik binasının bulunduğu 1478. Cadde’ye verecek.

Haberin Devamı

İsim değişikliğine ilişkin talimatın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan geldiği öğrenildi. Eşi Emine Erdoğan ile geçtiğimiz günlerde 73. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’na katılmak için ABD’ye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malcolm X’in kızları Qabilah ve İlyasah Şahbaz’la görüşmüştü. İlyasah görüşmeye ilişkin “Kendisi beni Türkiye’ye davet etti. Sayın Erdoğan, Ankara’da bir sokağa babamın adını vermeyi planladığını söyledi ve bizi sokağın açılışına davet etti. Muhtemelen bu, bu sene içerisinde gerçekleşecek” ifadelerini kullanmıştı.

İSİM DEĞİŞİKLİĞİ MECLİS’TE

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı üzerine Çukurambar Mahallesi’ndeki 1478. Cadde’nin adı Malcolm X Caddesi olarak değiştiriliyor. Caddede aynı zamanda inşaatı devam eden ABD yeni büyükelçilik binası bulunuyor. Büyükelçilik yeni binasına taşındığında bu adresi kullanacak. İsim değişikliğine ilişkin karar önceki gün Büyükşehir Belediye Meclisi’nde İsimlendirme Komisyonu’na gönderildi. Karar Meclis’te kabul edildikten sonra caddenin adı Malcolm X olarak değişecek ve yeni isim tabelaları takılacak.

Haberin Devamı

CHP: ‘10 EKİM ANITI NE OLDU?’

Öte yandan önceki gün Meclis’te CHP grubu adına söz alan Meclis üyesi Mustafa Sarıgül 10 Ekim 2015’te Ankara Garı’ndaki terör saldırısında hayatını kaybedenler için yapılması kararlaştırılan 10 EKim Anıtı’nın ne olduğunu sordu. Sarıgül, “Yıllar geçti Meclis’te aldığımız karar yerine gelmedi. Bu anıtın yapılmasında bir engel mi var” dedi. Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Ali İhsan Ölmez ise Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nın hazırladığı alternatif iki projeden birinin belirlendiğini Başkan Mustafa da Tuna’ya hatırlatacağını söyledi. Ölmez, “Herhangi bir defans söz konusu olamaz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!