ABD Büyükelçisi Bass: Suriye'de koalisyon ortaklarıyla çalışıyoruz

Güncelleme Tarihi:

ABD Büyükelçisi Bass: Suriyede koalisyon ortaklarıyla çalışıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2016 23:17

ABD Büyükelçisi Bass: Suriye'de koalisyon ortaklarıyla çalışıyoruz

Haberin Devamı

Tahsin GÜNER/ANKARA, (DHA) - AMERİKA Birleşik Devletleri Ankara Büyükelçisi John Bass, "DAİŞ'e baskı uygulama konusunda koalisyon ortaklarıyla çalışıyoruz" dedi.
Ankara Amerikan Büyükelçiliği'nin düzenlediği Amerika’nın 240. Bağımsızlık yıldönümü resepsiyonunda gazetecilerinin sorularını yanıtlayan Büyükelçi Bass, İçişleri ve Savunma Bakanları ile görüşmesine ilişkin soruya, "Benim görüşmem geniş bir alanda teröre karşı verilen ortak mücadele ile ilgili tartışmalar boyutunda oldu. İki bakan ile de görüştüm. Türkiye'ye yönelik tehditler karşısında resepsiyonumuzu erteledik. Türk hükumeti ve diğer koalisyon ortaklarıyla DAİŞ tehdidini yok etmek için yakın çalışmaya kararlıyız" ifadelerini kullandı.
Bass, Fransız Büyükelçiliği'nin kapatılması ve resepsiyonun iptal edilmesine ilişkin soruya ise, "Güvenliğimizi gelen bilgilere göre değerlendiriyoruz. Güvenliğimizle ilgili değişiklikleri yapıyoruz. Fransız'ların kararı kendi kararlarıdır. İptal etme veya erteleme gibi bir tehdit görmedik. Güvenliğimizi korumak için her şeyi yapıyoruz" şeklinde konuştu.
Bass ayrıca, "Koalisyon ortaklarıyla elimizde geleni yapıyoruz. DAİŞ'e baskı uygulama konusunda koalisyon ortaklarıyla çalışıyoruz" dedi.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!