ABB’ye yeşil eleştiri: '2 yıl oldu nerede'

Güncelleme Tarihi:

ABB’ye yeşil eleştiri: 2 yıl oldu nerede
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2021 16:47

ABB Meclisi Birinci Başkanvekili ve AK Parti Keçiören Meclis Üyesi Fatih Ünal, “ABB’nin ağaçlandırma konusunda öncü olması gerekirken bir girişim veya seferberliğini göremedik. Mansur Bey’in ‘yeşil kuşak projesi’ vardı, 2 yıl oldu ortada bir şey yok” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin(ABB) ağaçlandırma ve rekreasyon konusunda bir çalışmasının olmadığını savunan ABB Meclisi Birinci Başkanvekili ve AK Parti Keçiören Meclis Üyesi Fatih Ünal, “Mansur Bey’in ‘yeşil kuşak projesi’ vardı, 2 yıl oldu ortada bir şey yok” dedi. İlçe belediyelerinin bu alandaki çalışmalarından örnekler veren Ünal, şunları söyledi:

ABB’ye yeşil eleştiri: 2 yıl oldu nerede


“Ankara’nın ufku konusunda sıkıntı yaşıyoruz. İklim değişikliği konusu gündemde. Mevcut yeşili korumak, üzerine yeni ilaveler yapmak lazım. Mansur Bey’in ‘yeşil kuşak projesi’ vardı, 2 yıl geçti ortada bir şey yok. Şu anda bakıyoruz rekreasyon, ağaçlandırma konusunda bir program yok. İlçe belediyelerimiz bu konuda büyük çalışmalar yapıyorlar. Örneğin Keçiören Belediyesi Kösrelik Göleti’nde 240 dönümlük alanda, Yükseltepe’de 100 dönümlük alanda ağaçlandırma ve rekreasyon çalışması yapıyor. Keçiören bu dönemde 112 bin 500 ağaç dikmiş, ağaçlandırılan alan miktarı 197 bin metrekare. 21 tane yeni park yapmış. Pursaklar 12 park yapmış, 24 bin ağaç dikmiş, 60 bin metrekare ağaçlandırma alanı oluşturmuş.

GRİLEŞME TEHLİKESİ

Sincan 2 milyon adet ağaç ve bitki dikmiş, 4 bin metrekare park yapmış. Altındağ, 500 bin metrekare yeşil alan kazandırmış, 25 bin fidan dikmiş, 30 adet yeni park kazandırmış, 5 yeni ağaçlandırma alanı oluşturmuş. Mamak, 112 bin 500 adet ağaç dikmiş. İlçe belediyeleri pandemi devam ederken ara vermediler. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AKM Millet Bahçesi’ni, Gölbaşı’nı yaparken, ilçelere millet bahçeleri kazandırırken ABB bunun neresinde? ABB’nin ağaçlandırma konusunda öncü olması gerekirken bir girişim veya seferberliğini göremedik. Mevcut ağaçlar kuruyor, parklardaki sıkıntılar artarak devam ediyor. Ankara maalesef CHP ve Mansur Bey döneminde kaybediyor. Gitgide grileşme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu görüyoruz.”

ABB’ye yeşil eleştiri: 2 yıl oldu nerede

AK Partili Ünal, ABB’ye Keçiören Belediyesi’nin Kösrelik Göleti ve Yükseltepe’deki büyük rekreasyon projelerini örnek gösterdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!