ABB’nin yılbaşı tedbirleri

Güncelleme Tarihi:

ABB’nin yılbaşı tedbirleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2020 02:50

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), vatandaşların güvenli ve huzur içinde yılbaşını karşılaması amacıyla aldıkları tedbirleri açıkladı.

Haberin Devamı

Yılbaşı gecesi her türlü şikâyet ve talepler için Başkent 153 7/24 hizmet verecek. ABB ekipleri, şehrin birçok noktasında sahada ve masa başında 7/24 görevinin başında olacak.

ABB’nin yılbaşı tedbirleri


EKİPLER MESAİDE OLACAK

*Zabıta ekipleri, esnafın pandemi kurallarına uyup uymadığını denetleyecek, sahada da durak ve otobüs hatlarında kontrolleri sıklaştıracak. *Ankara İtfaiyesi olası yangın ve kurtarma çalışmaları için mesai yapacak. *Bin 100 personel meteorolojik uyarılar ışığında merkez ve ilçelerde sahada hazır olacak.
*ASKİ bugün normal mesai düzeninde tam kapasite çalışacak, bu akşam ve diğer günlerde arıza ve onarım hizmetlerini vermeye devam edecek. *ALO 188 Cenaze Hizmetleri hattına 24 saat boyunca ulaşılabilecek. *Kurtuluş Evcil Hayvanlar Sağlık Merkezi yılbaşı gecesi sabaha kadar ücretsiz hizmet verecek. *AŞTİ’de 150 güvenlik görevlisi ve 272 güvenlik kamerası ile yılbaşı gecesi denetimler gerçekleştirilecek. Polisten takviye destek sağlanacak.

ÖHO, ÖTA ÇALIŞMAYACAK

*Metro ve ANKARAY, bugün son seferini 21.00’de başlatacak. Daha sonra 4 Ocak günü saat 06.00’ya kadar çalışmayacak. *Saat 21.00’dan sonra Özel Halk Otobüsleri (ÖHO) ve Özel Toplu Taşıma Araçları (ÖTA) hizmet vermeyecek. *Bu akşam 21.00-24.00 saatleri arasında 201-6 numaralı Batıkent-Demetevler-Yenimahalle-15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı hattı, 300 numaralı Dikimevi-AŞTİ-Ankara Şehir Hastanesi hattı, 600 numaralı Koru Metro İstasyonu- 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı hattı 60 dakikada bir hizmet verecek. *Ulaşımla ilgili detaylı bilgilere EGO Genel Müdürlüğü’nün https://www.ego.gov.tr/ adresi ile EGO CEPTE uygulamasından ulaşılabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!