A.Ş.K.’ta spor milli antrenöre emanet

Güncelleme Tarihi:

A.Ş.K.’ta spor milli antrenöre emanet
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2016 15:01

 Ankara Şehir Kulübü, çocuklara yönelik devam ettirdiği spor programı ASA için çok önemli bir transfer gerçekleştirdi. A.Ş.K’ın spor alt yapısından artık, Milli Takım Antrenörü Gökmen Güner sorumlu.

Haberin Devamı

Ankara Şehir Kulübü (A.Ş.K) Genel Müdürü Gamze Uz, ASA (Ability Sports Academy)’nın çocukların fiziksel okuryazarlık durumlarını geliştirmek amacıyla hazırlanmış bir spor programı olduğunu söyledi. Gamze Uz, kulüp bünyesinde bugüne kadar yüzlerce çocuğun yeteneğini ortaya çıkararak, sevgi ve ilgi duydukları spor dalına yönlendiren ASA’nın artık daha da profesyonel ellerde devam edeceğini bildirdi.  Uz, şunları söyledi:

 ANNE BABALAR HATA YAPIYOR

 “Birçok anne-baba çocuğunu kendilerinin sempati duyduğu ya da popüler olan spor branşına yönlendirerek hata yapıyor. Oysa çocuklar da yetişkinler gibi mutlu ve başarılı oldukları ortamlarda olmayı ister. Bu nedenle çocuklarımızın yaşamında spor branşı seçimi yaparken onların yetenek ve ilgilerini tespit etmemiz ve doğru branşa yönlendirmemiz çok önemli. Çocukların yaşantısında sporun devamlı ve kalıcı olması da ebeveynlerin doğru yönlendirmelerine bağlı. ASA, A.Ş.K bünyesinde bu ihtiyacı karşılamak üzere uygulanan bir program.

Haberin Devamı

A.Ş.K.’ta spor milli antrenöre emanet

 

20 SPOR BRANŞINDA EĞİTİM İMKANI

Programa 4-14 yaş grubu çocuklar katılabiliyor. Çocuklarımız 1 yıllık süreçte kendi yaş gruplarına göre temel branşları (Jimnastik, yüzme, atletizm, beceri-koordinasyon, eğitsel oyunlar) yoğunlukla alırken, diğer branşların (sıçrama ve trambolin oyunları, basketbol, futbol, voleybol, hentbol, tenis, badminton, masa tenisi, ritm ve dans) eğitimini alıyorlar. ASA kapsamında 1 yıl boyunca yaş gruplarına göre farklılık göstermekle beraber 20 spor branşında eğitim imkanı sunuluyor.”  

Antrenör Gökmen Güner de bu programın Ankara için büyük şans olduğunu ifade ederek, “ASA sayesinde aileler çocuklarının yeteneklerini keşfedecek ve sayısız milli sporcu yetişecek” mesajını verdi.

A.Ş.K.’ta spor milli antrenöre emanet

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!