A.Gücü’ne erken uyarı

Güncelleme Tarihi:

A.Gücü’ne erken uyarı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2022 14:57

Sahasındaki İstanbulspor yenilgisinin ardından Menemenspor ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Başkent ekibi, cepten yemeyi sürdürdü. Teknik Direktör Mustafa Dalcı, “Hedefe giderken böyle yol kazaları olabiliyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’in 25. haftasında Nasadoge Menemenspor ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak kritik puan kaybı yaşayan MKE Ankaragücü, zirve yarışında eline geçirdiği avantajı cepten yiyerek eksiltmeye başladı. Ligin 17. haftasını bay geçtikten sonra çıktığı 6 maçı kazanarak yarışta zirveye yerleşen ve rakiplerine gözdağı veren sarı-lacivertliler, kendi sahasındaki İstanbulspor yenilgisinin ardından deplasmanda, küme düşme hattından uzak durmak isteyen rakibi Menemenspor ile berabere kalıp, iki maçta 5 puan yitirdi. Sezonun ilk yarısındaki müsabaka Eryaman Stadı’nda 2-2 sona ererken, Ankaragücü bu sezon ligde karşı karşıya gelip yenemediği ilk takım Menemenspor oldu.
Ankaragücü’nde, Yusuf Abdioğlu kart cezası, Ariyibi ve Aatıf da sakatlıkları nedeni ile karşılaşmada forma giyemedi. Sarı-lacivertli takıma 1 puan getiren golü 84. dakikada penaltıdan İshak Çakmak attı. Menemenspor’un golü ilk yarıda Abdullah’tan geldi.
Yusuf Abdioğlu’nun cezası nedeni ile oynamadığı müsabakada savunmanın ortasında Alperen Babacan görev yaptı.

BU KAYIPLARI DÜZELTMEMİZ GEREKECEK

Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Dalcı, 1-1 sona eren Nasadoge Menemenspor mücadelesinin ardından yaptığı değerlendirmede, “Hedefe giderken böyle yol kazaları olabiliyor. 2 haftadır puan kayıpları yaşıyoruz. Bunları düzeltmemiz gerekecek” ifadelerini kullandı.
Dalcı, kazanmaları gereken bir maç oynadıklarını dile getirip, şöyle konuştu:
“Ancak, özellikle karşılaşmanın ilk yarısında istediğimiz oyunu ortaya koyamadık. İkinci yarıya, oyuncu değişikleriyle birlikte daha baskılı başladık. Pozisyonlar da yakaladık ancak bunları değerlendiremedik. Her şeye rağmen 1 puan da önemli. Burada kaybettiğimiz 2 puan var. Artık bu maç geçti. Önümüzde oynayacağımız Bursaspor maçına hazırlanmamız lazım. Hedefimiz belli ve bunu gerçekleştirmek için mücadele ediyoruz. Bu maçı bir yol kazası olarak değerlendiriyoruz. İlk maçla birlikte yeniden bir seri başlatmayı amaçlıyoruz. Bu ligde her maç zor. Haftalar ilerledikçe zorluk derecesi yükseliyor. Bizim tüm zorlukları aşacak gücümüz ve enerjimiz var.”

Haberin Devamı

MURAT UÇAR CEZALI

Haberin Devamı

Ankaragücü, deplasmanda Nasadoge Menemenspor ile 1-1 berabere kalırken bu karşılaşmada bu sezonki 4. sarı kartını gören Murat Uçar cezalı durumuna düştü.
Geride kalan haftalarda takıma; 4 gol ve 5 gol pası katkısı veren Murat Uçar, hafta sonunda Eryaman Stadı’nda oynanacak Bursaspor maçında forma giyemeyecek.
Menemenspor maçında cezası nedeni ile görev yapamayan Yusuf Abdioğlu ise takıma dönecek.

 

U12 TURNUVASI TAMAMLANDI

MKE Ankaragücü Spor Okulları’nda çalışan ve yakın zamanda hayatını kaybeden Hamdullah Aktaş anısına düzenlenen U-12 futbol turnuvası tamamlandı. Organizasyona, Ankara’nın 20 farklı bölgesinden 400 sporcu katıldı.
Ankaragcü yetkilileri, turnuvada; yetenekli çocukları altyapıya kazandırmayı, onların sosyal sorumluluk bilincini arttırmayı, futbol okulları arasında kaynaşmayı amaçladıklarını dile getirdi.
15 Ocak’ta başlayan turnuva sonunda öğrencilere madalya ve sertifikaları, kulüp Başkanı Faruk Koca, Genel Sekreter ve Başkan Yardımcısı Tan Alar, Asbaşkan ve Futbol Altyapı Sorumlusu Soner Kurt, Asbaşkan ve Spor Okulları Sorumlusu Sezai Kahraman, Asbaşkan ve Futbol Altyapı Sorumlusu Cengiz Kaya ve eski yönetim kuruyu üyesi Levent Keser tarafından verildi.
Turnuvada; Keçiören Bölgesinden Ufuktepe Şubesi birinci, Keçiören Bölgesinden Kalaba Şubesi ikinci, Altındağ Bölgesinden Karapürçek Şubesi üçüncü, Çankaya Bölgesinden Dikmen Şubesi dördüncü oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!