A.Gücü’nden tribün adımı

Güncelleme Tarihi:

A.Gücü’nden tribün adımı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2020 09:55

Ankaragücü’nde transfer tahtasının açılmasının ardından farklı esmeye başlayan rüzgar, camiayı harekete geçirdi.

Haberin Devamı

* Başkent ekibinin yönetimi, hem stadı tamamen doldurmayı hem de rakip takıma ayrılan kontenjan dışında, diğer takım taraftarlarının bilet almasının önüne geçmeyi hedefliyor.
* Maça giriş ücretleri düşük tutulurken, öğrencilere ekstradan yüzde 20 indirim yapıldı. Başkan Fatih Mert, “Biletler Ankaragücü Passolig kartlarına öncelikli olacak” diye açıklama yaptı.

BtcTurk Yeni Malatyaspor’u deplasmanda 1-0 yenerek çok önemli bir galibiyet alan ve alt gruptaki takımların da puan kayıpları sonrasında enerjisi yükselen sarı-lacivertliler, hafta sonundaki kritik Fenerbahçe maçı öncesi tribün adımı attı. Başkent ekibinin yönetimi, hem stadı tamamen doldurma hem de rakip takıma ayrılan yüzde 5’lik kontenjan dışında, diğer takım taraftarlarının bilet almasının önüne geçme adına girişim başlattı. Daha öncesinde hafta ortasında satışa sunulan biletler, dün itibarıyla taraftara açıldı. Maça giriş ücretleri düşük tutulurken, öğrencilere ekstradan yüzde 20 indirim yapıldı. Kulüp Başkanı Fatih Mert, “Biletler, Ankaragücü Passolig kartlarına öncelikli olacak” diye açıklama yaptı.

EN UCUZU 40 EN PAHALISI 200 TL

Kulüpten yapılan açıklamada, passolig kartı ile 1 bilet alınabileceği ve biletlerin transfere kapalı olacağı belirtildi.
Ligin 22. haftasında, 15 Şubat Cumartesi günü oynanacak maçın bilet fiyatları şöyle:
Güney tribün kale arkası: 40 TL, kuzey tribün kale arkası: 40 TL, doğu tribün (maraton): 50 TL, batı tribün (sağ kapalı – sol kapalı): 60 TL, misafir tribün: 50 TL, VIP tribünü: 200 TL.
Açıklamada ayrıca, bilet fiyatlarında, öğrenci taraftarlar için yüzde 20 indirim yapıldığı, indirimli biletlerden yararlanmak isteyen taraftarların, Passolig gişelerine öğrenci kimlik kartlarını göstererek bu indirimden faydalanabileceği belirtildi.

Haberin Devamı

GENÇLER’DE TEPKİ YÜKSELİYOR

Ligin kritik haftalarında, Ankaragücü cephesinin tribün konusundaki yaklaşımı destek görürken, Gençlerbirliği yönetiminin uygulamaları kendi taraftarının tepkisini çekmeye başladı. Özellikle, iddialı takımlarla Ankara’da oynanan maçlarda, rakip takım taraftarlarına ayrılan kontenjanın yüzde 10’a çıkarılması, VIP tribününde ağırlığın rakip takımdan yana olması ve bilet fiyatlarının yüksek tutulması, tartışmaları da beraberinde getirdi.
Eryaman Stadı’nda son oynanan Gençlerbirliği-Trabzonspor maçında, kırmızı-siyahlı yönetim rakip takım taraftarı için kontenjanı yüzde 10 yapmış, bilet fiyatlarını VIP tribünü: 250 TL, batı tribün (sağ ve sol kapalı): 150 TL, doğu tribünü (maraton): 100 TL güney tribün (kale arkası): 75 TL, misafir takım tribünü: 90 TL olarak belirlemişti. Bu duruma, sosyal medya hesaplarında tepki gösteren taraftarlar, “Maçı kaybedebilir ve statan üzgün ayrılabiliriz. Ancak, son dönemde sinirlenmeye de başladık” şeklinde görüşlerini belirten ifadeler kullandı.
Gençlerbirliği yönetimi, Süper Ligin ilk yarısında lider Demir Grup Sivasspor ile Eryaman Stadı’nda oynadığı maçta da gelen talep üzerine, Sivasspor taraftarı için yüzde 10’luk kontenjan ayrılmasının yolunu açmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!