A.Gücü’nden tepki yükseldi

Güncelleme Tarihi:

A.Gücü’nden tepki yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2020 16:24

Federasyon Başkanı Özdemir’in, ‘Küme düşme olmasın şeklinde talepte bulunan kulüpler komik duruma düşüyor” sözlerinin ardından Başkan Fatih Mert, “Sevgili Ankaragüçlüler, bizlere dolaylı olarak söylenenlerin karşılığı muhakkak olacaktır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

 Koronavirüs salgını nedeni ile verilen uzun aranın ardından, lig maçlarının yeniden başlayacağı tarihin belirlenmesi sonrasında yaşanan tartışmalar sürüyor. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’in, katıldığı televizyon programında isim vermeden, “Kulüplerimize sesleniyorum. Her ligden olan kulüplerimize. Lütfen şeffaf ve adil olun. Her takım kendi çıkarları için karar almamızı istiyor. Lütfen kendilerini mutlu edecek kararlar almamızı beklemesinler bizden. Görsel ve yazılı medyaya konuşuyorlar. Canlı yayınlara katılıyorlar. Hiçbir takım yöneticisi, idarecisi, teknik adamı veya sporcusu, bulundukları duruma yarayan bir kararı bizden beklemesin. Tehlikede olanlar ‘Küme düşme olmasın biz yola devam edelim’ diyerek komik duruma düşüyorlar” açıklamaları, tartışmaya yeni bir boyut getirdi. Özdemir, açıklamasında isim vermese de liglerde küme düşme olmasın düşüncesini, insan sağlığının önemine vurgu yaparak ısrarla ortaya koyan ve bunu her fırsatta diğer ülkelerdeki örnekleri ile dile getiren Ankaragücü Başkanı Fatih Mert olmuştu.
Mert, Özdemir’in açıklamalarının ardından sosyal medyada bir paylaşım yaptı ve “Sevgili Ankaragüçlüler, bizlere dolaylı olarak söylenen sözlerin karşılığı muhakkak olacaktır. Bu işlerde hassas dengeler var. Her şeyi basının ve sizlerin duyacağı şekilde yapamıyor olabiliriz. Merak etmeyin ve emin olun ki hak eden bizden hak ettiğini alacaktır” ifadelerini kullandı.
Mert’in paylaşımının ardından Ankaragücü taraftarları da sosyal medya üzerinde açtıkları hesaplarda, tepkilerini dile getirdi.

Haberin Devamı

A.Gücü’nden tepki yükseldi


TARİH BELLİ MECBUREN ANTRENMANDAYIZ


Başkan Fatih Mert, koronavirüs testlerinin ardından başladıkları antrenman süreci, futbolcuların psikolojik durumları ve ekonomik sorunları ile ilgili yaptığı değerlendirmede, şu ifadeleri kullandı: “Koronavirüs testi pozitif çıkan kulüplerin 14 gün karantina süresi olacak. Bu 14 günde bu takımlar idman yapamayacak ve geride kalacak. İlk etapta herhalde tarih uzatılır. Koronavirüs testi pozitif çıktıktan sonra tedavi gören ve taburcu olan Ricardo Faty evinde karantinada. Biz Ankaragücü olarak çalışmalara mecburiyetten başlamış bulunuyoruz. Burada altını çizmek istiyorum, mecburiyetten dolayı. Türkiye Futbol Federasyonu tarih belirlediği için biz de buna mecbur olduğumuz için şu anda çalışıyoruz. Faty pazartesi günü hastaneden taburcu oldu. Rodrigues yurt dışındaydı, geldi. O da bir yurtta karantinada kalıyor. Futbolcular gelip çalışmalarını yapıyorlar ama tabi tedirginlik hakim. Korunması gereken mesafeden dolayı tam istenilen performans olduğunu söyleyemem. Ama dediğim gibi gelip şu anda da çalışmalara devam ediyorlar. Koronavirüs testlerinde pozitif vakalara rastlanan Beşiktaş, Erzurumspor, Kasımpaşa ve diğer kulüplere geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bütün başkanları aradım, tek tek konuştum. Gerçekten çok zor bir süreç.”

Haberin Devamı


TESİSLERDE GÜNDE 45-50 KİŞİ OLUYORUZ


“Şimdi biz hesap yapıyoruz. Deplasmana, belirtilen kurallar içerisinde gitmek istediğimiz zaman 4 otobüs ile yolculuk etmemiz gerekiyor. Orada konaklayacağımız yer nasıl olacak, onlarla ilgili henüz bilgimiz yok. Şu anda tamamen biz TFF ve federasyon başkanı 12 Haziran’da oynanacak dediği için toplandık, buraya geliyoruz. Günde en az 45-50 kişi tesislerde bulunmak zorunda kalıyor. Buradayız, mecbur bir şekilde başladık ama ilerisine yönelik bir şey diyemiyorum. Sürecin nasıl ilerleyeceği bir muamma. Risk altındayız, biz de futbolcular da herkes risk altında. Çünkü buradan insanlar evlerine gidiyor. Kimin nereye gittiğini bilmiyoruz. Nasıl bir ortamda yaşadığını bilmiyoruz. Evlerine kim geliyor, kim gidiyor bilmiyoruz. Onun için, toplumun birbirine yaklaşmayacağı bir ortamda bir araya gelerek çalışma yapıyoruz. Bundan sonrasının nasıl olacağı bence belirsiz. Yani federasyonun aşama aşama açıkladığı şeyler var. Planlarının olduğu söyleniyor. Şu anda bizim bildiğimiz 12 Haziran’da seyircisiz olarak liglerin başlayacağı. Ama yaşanan Beşiktaş olayından sonra Erzurumspor’da ciddi sayıda vaka var. Bunların 14 gün karantina süresi olacak. Bu 14 günde bu takımlar idman yapamayacak, geride kalacak. İlk etapta herhalde tarih uzatılır diye düşünüyorum.”

BAKMADAN GEÇME!