A.Gücü’nde transfer çalışmaları başladı

Güncelleme Tarihi:

A.Gücü’nde transfer çalışmaları başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2022 14:42

Başkent ekibi, ilk hamlesini sağ kanadı için yaptı. Yunanistan Lig’i ekiplerinden Panathinaikos Athen’de forma giyen 24 yaşındaki oyuncu Anastasios Chatzigiovanis ile 2+1 yıllık sözleşme imzalandı.

Haberin Devamı

Süper Lig’de 2002-2023 sezonunda yeniden mücadeleye hazırlanan MKE Ankaragücü, transfer çalışmalarına erken başladı. Sarı-lacivertliler, Yunanistan Lig’i ekiplerinden Panathinaikos Athen’de forma giyen sağ kanat oyuncusu Anastasios Chatzigiovanis (Tasos) ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladı. İmza törenine, Kulüp Başkanı Faruk Koca ve Futbol Koordinatörü Emre Yıldız katıldı.
Yunanistan A Milli Takımından özel izin alarak, Başkente gelip sözleşme imzalayan Anastasios Chatzigiovanis (Tasos) “Ankaragücü gibi büyük bir camiaya geldiğim için mutluluk duyuyorum. Ankaragücü taraftar videolarını izlediğimde, sahaya çıkıp bu büyük takımın parçası olmak istedim. Beni burada en iyi şekilde ağırlayan Ankaragücü yetkililerine ve Ankaragücü medya ekibine teşekkür ederim.” diye konuştu.

95 MAÇA ÇIKTI 13 KEZ GOL SEVİNCİ YAŞADI

Futbola, APA Odysseas Elytis takımında başlayan Anastasios Chatzigiovanis (Tasos), 2013 yılında Panathinaikos takımının alt yapısına geçti ve o tarihten sonra bu ekipte forma giydi. Yeşil-beyazlı forma altında 95 maça çıkan Anastasios Chatzigiovanis, 13 gol atma başarısı gösterdi. Anastasios Chatzigiovanis, 12 kez Yunanistan U-21, 2 kez de Yunanistan A Milli Takım forması giydi. Anastasios Chatzigiovanis’un, 2019 yılı Ekim ayında takımı ile 3 yıllık sözleşme imzalarken, kontratına serbest kalır maddesini yazdırmak için ısrar ettiği öğrenildi.
Başkent ekibinde 2 sezon önce bir başka Yunan oyuncu Stylıanos Kıtsıou forma giymiş, sarı-lacivertli ekibin ligden düşmesinin ardından kariyerine Süper Lig’de devam etmek istediğini belirten tecrübeli futbolcu Gaziantep FK ile anlaşmıştı.

OWUSU YENİ SEZONDA KADRODA DÜŞÜNÜLMÜYOR

Ankaragücü’nün Futbol Koordinatörü Emre Yıldız, transfer çalışmalarının süreceğini belirtip şunları söyledi:
“Çok sayıda oyuncu ile bir süredir görüşüyoruz. Belki hemen, belki kısa süre sonra takımın yüzde seksenini kurmak ve kampa hazır hale getirmek istiyoruz. Tasos dışında bir yabancı kanat oyuncusuyla daha yüzde 99 oranında anlaştık. Transfer, bu haftaya yetişmeyebilir. Yabancı transferi konusunda rahatız. Sözleşmesi devam eden bir tek Ariyibi var. Aatif ve Geraldo’nun durumuna bu hafta Mustafa Dalcı hocamız karar verecek. İki yabancı alıp bir süre frene basabiliriz. Keçiörengücü’nden Emeka Eze geniş listemizde vardı. Bildiğimiz bir oyuncu. Ancak daraltılmış listede var diyemem. Sezonu bizde kiralık olarak geçiren Owusu ise çok büyük bir ihtimalle artık aramızda olmayacak.”

Haberin Devamı

FIFA’DAKİ DOSYALAR ÇÖZÜME KAVUŞUYOR

Haberin Devamı

Yunan sağ açık Tasos ile sözleşme imzalayıp transfer harekatına başlayan Ankaragücü, bir yandan da geride kalan sezonun devre arasında transfer yasağına neden olan FIFA’daki dava dosyalarını çözüme kavuşturmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Ankaragücü yönetimi, bu yönde ilk adımı Joseph Paintsil ile attı. Sarı-lacivertli ekip Süper Lig’de iken kiralık olarak forma giyen Paintsil’in, Ankaragücü’nün şartlarını kabul ettiği öğrenildi. Kalan 3 dosya arasında, başkent ekibini en çok Hector Canteros dosyasının zorladığı belirtildi.

CANTEROS’UN ALACAĞI 238 BİN EURO

Ankaragücü’nün, geçen sezon Konyaspor forması giyen Conrad Michalak ile birlikte, Hector Canteros ve İdris Voca’nın kulübü Luzern’in alacaklarından dolayı transfer yasağı bulunuyor.
Sarı-lacivertli yöneticiler, Joseph Paintsil ile anlaşıp dosyasını kapatıklarını, Michalak ve Luzern ile de anlaşmaya çok yakın olduklarını belirtip, “Onların dosyası da Haziran başında kapanır. Hector Canteros ise uzlaşmaya yanaşmıyor. Diğerlerinin alacakları 125 biner Euro civarında. Canteros’un alacağı ise 238 bin Euro. Uzlaşamasak bile Haziran içinde ödemesini yapıp, kampa tüm oyuncularımızla resmi sözleşmelerini yapmış şekilde başlarız” ifadelerini kullandılar.
Bu arada, Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Altınordu’nun, devre arasında Ankaragücü’nden kiraladığı stoper Erdi Dikmen’le yeni sezon için tekrar anlaşmayı hedeflediği belirtildi.
Sezon başında, Ankaragücü’nden, Göztepe’ye transfer olan Atakan Rıdvan Çankaya için İzmir kulübünün satın alma opsiyonunu kullanmayacağı, oyuncunun yeniden Başkente döneceği belirtiliyor.

Haberin Devamı

YARALANAN TARAFTARA MORAL VERDİLER

Ankaragüclü yöneticiler ile geçmişte sarı-lacivertli forma altında efsane olmuş futbolcular; İhsan Kavak, Mehmet Şahin ve Nazmi Erdenerin, Ankaragücü’nün Süper Lig’e yükseldiği ve şampiyonluk kupasını kaldırdığı gün, 19 Mayıs Stadı alanında yapılan kutlamalarda havai fişeğin yüzünde patlaması sonucu gözünden yaralanan sarı-lacivertli taraftarlardan Samet Yörükbaş’ı tedavi gördüğü Başkent Şehir Hastanesi’nde ziyaret edip, geçmiş olsun dileklerini iletti ve moral verdi. Oyuncular, genç taraftara futbol topu ve imzaladıkları Ankaragücü formasını hediye etti.
Ankaragücü Disiplin Kurulu Üyesi Sabahattin Güngör, talihsiz bir olay yaşandığını ve herkesin büyük üzüntü duyduğunu belirtip, “Hem kulüp hem de Kamu Güçlüler Platformu olarak, genç kardeşimize ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Maddi ve manevi olarak bundan sonraki süreçte yanlarında olacağız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!