A.Gücü potadan çıkamadı

Güncelleme Tarihi:

A.Gücü potadan çıkamadı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2019 16:15

Sarı-lacivertliler, ilk yarısını tutuk, ikinci yarısını coşkulu oynadığı karşılaşmayı, uzatmanın son anlarında yediği golle 2-1 kaybetti. Yardımcı antrenör Hayrettin Aksoy, oyunun hakkını alamadıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Süper Ligin 10. haftasının kapanış maçında Gaziantep Futbol Kulübü’nü konuk eden Ankaragücü, Eryaman Stadı’ndaki maçı, uzatmanın son anlarında yediği golle 2-1 kaybettti. Maça başlarken 9 puana sahip olan sarı-lacivertliler, göreve yeni gelen yönetimin önünde çıktığı ilk maçı, kazanıp, küme düşme potasından uzaklaşma hedefini gerçekleştiremedi.
Ankaragücü Yardımcı Antrenörü Hayrettin Aksoy, maçla ilgili değerlendirmesinde, galibiyet için gerekenleri yaptıklarını ancak istediklerini alamadıklarını söyledi.
Aksoy, sahada iki Ankaragücü’nün olduğunu ifade ederek, “Biri ilk yarıda kötü oynayan Ankaragücü, diğeri de ikinci yarıda muhteşem oynayan Ankaragücü. İlk yarıda rakibin penaltı dışında pozisyonu yoktu. İkinci yarı iyi oynadık. Rakip kalemize gelemedi. Golü bulamayınca mağlup oluyorsunuz” dedi.
Eryaman Stadı’ndan galip ayrılmaları gerektiğine dikkati çeken Aksoy, “Oyunun hakkı bu değildi. Buradan galip ayrılmalıydık. İkinci yarıda futbolcularımızın özverili oyunu ve rakibe muhteşem baskısı. Gerekenler yapılıyor ama olmayınca, olmuyor” diye konuştu.
Ankaragücü 11. haftada, Medipol Başakşehir ile deplasmanda karşılaşacak.

3 PUANI HAK ETMEDİK

Gaziantep FK Teknik Direktörü Marius Sumudica, Ankaragücü karşısında aldıkları 3 puanı hak etmediklerini dile getirdi.
Rumen teknik direktör, “Bazen futbolda bu tür sonuçlar olabiliyor. Rakibe göre fiziksel olarak iyi değildik. Hafta ortasında kupa maçı oynadık. Takımı güncelleyemedik. Sakat ve cezalı oyuncularımız çoktu. Yeterli derinliğe sahip değiliz” dedi.Sahada neler oldu:

Haberin Devamı

Korcan: Maçın genelinde çok fazla topla gelmedi. Penaltıda köşeyi bulmasına rağmen, çıkarabileceği topu önlemede şanssızdı. İkinci golde, rakip oyuncunun kale alanı içinde o kadar boş kalmasını, savunma arkadaşları ile birlikte izledi.
Kitsiou: İlk yarıda Ankaragücü takım halinde kötü olduğundan o da ortalarda görünmedi. İkinci yarı görev değişikliği ile ortala alana kaydırıldı. Agresif, çalışkan ve tempoluydu. İkili mücadeleleri kazanıp, takımını atağa kaldırdı.
Kulusiç: İlk yarıda beklenen çizgisinin altında kalsa da ikinci yarıda öne çıkan isimdi. Çok yerinde hamleleri, hırsı ve özverisi ile rakip ataklarını tehlikeye dönüşmeden önledi. İkinci golde herkes gibi onun da pozisyon alma hatası vardı.
Pazdan: Savunmanın arkasına atılan toplarda ve rakibin seri oyuncularının ilk bölümde geliştirdiği ataklarda zaman zaman zorlandı. Sonrasında hem kendini hem de defansı toparladı. Uzatma anlarında gelen ikinci gol çabasını boşa çıkardı.
Pinto: Oyunun başlangıcında iyi değildi. Bölgesinde açıklar verdi. İkinci bölümde kendine geldi. Şu bir gerçek ki top onun ayağına geldiğinde, takım da taraftar da rahatlıyor. Sahada her zaman olumlu düşünme, olumlu işler yapma gayreti içinde.
Aydın: A.Gücü’nde en etkili olduğu maçlardan birini oynadı. Kanadını çok iyi kullandı, topu iyi sakladı, iyi taşıdı. Atak olgunlaştıran paslar çıkardı, ceza alanı içine tehlikeli toplar aktardı. Taraftarla barışması da onun adına artı bir gelişmeydi.
Faty: Oyunda kaldığı 45 dakika süresince, fazla varlık gösteremedi. Top kazanamadığı gibi kazanılan topları da iyi değerlendiremedi. Fizik gücünü kullanma konusunda yetersiz kalınca, oyundan alındı.
Moke: Sakatlıktan çıktığı için temposu alışılagelmiş temposundan da düşüktü. Bir çok pozisyonda ağır kaldı. Daha çok yana pas yaptı. 2. yarıda bir kez adam eksiltip, dikine oynadığında tehlikeli oldu. Bunları denemesi gerekiyor.
Canteros:O da uzun bir sakatlık dönemi geçirdi. Bunun olumsuz etkilerini maç içinde zaman zaman yaşadı. Kritik pasları bir türlü arkadaşları ile buluşturamadı. Rakip alanda, tehlike bölgesinin uzağında kalmayı tercih ederek oynadı.
İlhan Parlak: Hocasının verdiği görevi yerine getirme konusunda elinden geleni yapmaya çalışıyor. Oyun içinde bazı bölümlerde kendini gösterdi. Ancak, bu takımın gole en yakın isimlerinden biri olduğunu bir kez daha ortaya koydu.
Orgill: Mücadelesi, iyi niyeti ve özverisi yine üst düzeydeydi. Oyunun başından sonuna kadar çok koştu, çok çalıştı. Onun performansı, kendine yapılacak servislerle doğru orantılı. Bu konuda eksiklik yaşadı. Yakaladığı tek pozisyonda, kaleci Günay şanslıydı.
Cebrail: İkinci yarıda oyuna dahil oldu. Enerjik, dinamik ve inatçı yapısı ile sağ kanada hareketlilik getirdi. Aydın ile iyi anlaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!