A.Gücü direndi zaferle bitirdi

Güncelleme Tarihi:

A.Gücü direndi zaferle bitirdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2021 01:45

Başkent ekibi, istatistiklerde geride kalsa bile sonuca ulaşmayı bildi. Maçın son bölümünde, kaleci Akın önemli kurtarışları ile galibiyeti getirirken, teknik sorumlu Erkmen, taraftarın enerjisi ve takım savunması ile 3 puana ulaştıklarını söyledi.

Haberin Devamı

TFF 1. Lig’in 10. haftasında Manisa FK’yı 2-1 yenen Ankaragücü, puanını 24’e yükseltirten, üst üste 4. maçını da kazanıp, şampiyonluk yarışında ne kadar iddialı olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Sarı-lacivertli ekibe 3 puan getiren golleri ilk yarıda Ariyibi ve Murat Uçar attı. Konuk takımın golü ikinci yarıda Tormin’den geldi. Ege temsilcisi, bu yenilgi ile çıktığı 6. maçtan da puansız ayrıldı. Ankaragücü’nde, savunma oyuncusu Sinan Osmanoğlu 54. dakikada direk kırmızı kart gördü. Hakem Mustafa Kürşad Filiz, oyunun sonuna 8 dakika ilave etti. Sarı-lacivertliler, ikinci yarının tamamını neredeyse bir kişi eksik oynamasına rağmen 3 puana ulaşmayı başardı.
Ankaragücü, oyuncu değişikliklerini tamamladığı oyunun son anlarında kaleci Akın’ın da iki kez sakatlık geçirmesi nedeni ile zor anlar yaşadı. Tecrübeli kaleci için sağlık ekipleri iki kez saha içinde tedavi uyguladı. Bandırmaspor maçında aldığı darbe sonucu kaburgasında sorun yaşayan ve Manisa FK maçında oynayıp oynamayacağı belli olmayan Akın, arkadaşlarını yalnız bırakmazken, uzatma anlarında yaptığı iki kritik kurtarışla, galibiyette önemli rol oynadı.

3 ŞUTTAN İKİSİ ÇERÇEVEYİ BULDU

Ankaragücü, bu sezon belki de ilk kez istatistik anlamında bir rakibinin bu kadar gerisinde kalırken, yine de 90 dakika sonunda zafere uzanan taraf olmayı bildi. Konuk takım Manisa FK, topa sahip olma oranında yüzde 67’ye yüzde 33’lük bir üstünlük kurdu. Özellikle, Sinan’ın atılmasından sonraki bölümde Başkent ekibi oyuncuları, kendi alanında savunmada kalıp, topla fazla oynama şansı bulamadı. Karşı alana giden her top çok çabuk şekilde yeniden Ankaragücü alanına döndü.
Ege temsilcisi 15 şut denemesinde bulunup, bunların 6’sında kaleye isabet sağlarken, bir gol çıkarabildi. Ankaragücü oyuncuları ise maç boyunca rakip kaleye 3 şut atarken, bunların ikisinde isabet bulup, 2 gol sevinci yaşadı. Ankaragücü, iç sahada oynadığı bir müsabakayı hiç korner atamadan tamamladı.

KIRMIZI KART KARARI HATALIYDI

MKE Ankaragücü’nün teknik sorumlusu Necati Erkmen, “Taraftarımız ve oyuncularımız muhteşemdi. Bu muhteşem günde de 2-1 kazandığımız için çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.
Erkmen, maçla ilgili yaptığı değerlendirmede, seyir zevki güzel, heyecan dolu bir maç oynandığını söyledi.
Geçen hafta Bandırmada aleyhlerine verilen penaltı ile bu hafta verilen kırmızı kartın yanlış kararlar olduğunu savunan Erkmen, 10 kişi kalmanın takımı zor duruma düşürdüğünü ifade etti.
Erkmen, takım savunmasını çok iyi yaptıklarını vurgulayıp, “Tribünde taraftarımız sahada oyuncularımız muhteşemdi. Bu muhteşem günde de 2-1 kazandığımız için çok mutluyuz. Manisa Futbol Kulübü bu ligin iyi takımlarından. Onlara da bundan sonraki müsabakalarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

TAKIM ÜZERİNDE OLUMSU BASKI VAR

Manisa FK Teknik Direktörü Turgay Altay, kazanma alışkanlığını kaybetmiş bir takım olduklarını, kulübe geldiği andan itibaren oyuncuların üstündeki baskı ve öz güven kaybını değiştirmeye çalıştıklarını belirtti.
Takımının başında ilk maçına çıkan Altay, şöyle konuştu.
“MKE Ankaragücü ligin dominant takımlarından ve bireysel oyuncu kalitesi çok yüksek. Oyuncularımın verdiği reaksiyon, kazanmak için çaba göstermeleri ve kaybetmemek için gösterdikleri o inanç beni memnun etti. Farklı sorunlarımız olsa da Manisa Futbol Kulübü’nün bir maç kazandıktan sonra iyi duruma geleceğini düşünüyorum. Kazanmak için kendi adıma ve ekibim adına elimden geleni denemeye devam edeceğimi belirtmek istiyorum.”

Haberin Devamı

ALİ ÖCAL UNUTULMADI

Haberin Devamı

Ankaragücü-Manisa FK maçı öncesinde, geçen günlerde yaşamını yitiren Ankara basının usta gazetecisi Ali Öcal anıldı.
63 yaşında hayatını kaybeden, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) üyesi Ali Öcal için karşılaşmadan önce, Eryaman Stadı’nın basın tribününde her zaman oturduğu yere fotoğrafı konuldu ve Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ile TSYD Ankara Şubesi Başkanı Ercan Ata karanfil bıraktı.
Karşılaşmayı, TSYD Ankara Şubesi’nin davetlisi olarak stada gelen, Ali Öcal’ın oğulları Arda ve Burak Öcal da izledi.

 

KUPADA RAKİP SOMASPOR

Ligde şampiyonluk mücadelesini koşar adım sürdüren Ankaragücü, yarın Ziraat Türkiye Kupası mücadelesine çıkacak. Sarı-lacivertliler, kupanın üçüncü turunda, 2. Lig Kırmızı Grup temsilcilerinden Somaspor ile karşılaşacak. Eryaman Stadı’nda saat 13.00’te başlayacak mücadeleyi kazanan takım, kupada 4. tura yükselecek. Ankaragücü, TFF 1. Lig’in 11. haftasında ise 30 Ekim’de zirve adaylarından Eyüpspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!