98. yıl dönümünde saygıyla anıyoruz

Güncelleme Tarihi:

98. yıl dönümünde saygıyla anıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2020 01:00

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara hemşehriliğini kabulünün 98. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: “Var gücümüzle çalıştığımız Başkent Ankara’mız için anlamlı günlerden birinin daha yıl dönümünü kutluyoruz. Geçmişini unutmadan, geçmişine sahip çıkan ve geleceğe bu bilinçle uzanan bir anlayışla; Başkent için 5 Ekim’i, 13 Ekim’i, 27 Aralık’ı ve tüm milli günlerimizi hak ettiği şekilde coşkuyla kutlamaya ve anmaya devam edeceğiz. Ankara’mızı Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bıraktığı mirasa yakışır, dünya başkentleriyle yarışır seviyeye çıkarmanın en büyük görevimiz ve sorumluluğumuz olduğuna inanıyoruz. Bu vesileyle, bu özel günde milli mücadeleyi başlatmak için Ankara’ya gelen ve bir tarih yazan, kentimizin hemşehriliğini kabul ederek bizleri onurlandıran başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kurtuluş kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum.”

98. yıl dönümünde saygıyla anıyoruz


Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz: “Bu kurak ve ırak kent Ankara bugün kültürel ve tarihi varlıklarıyla, tarımdan sanayiye, hayvancılıktan eğitime gösterdiği gelişimle Atatürk’ün başkent sıfatını tüm yönleriyle temsil ediyor. Ankaralılığın ne demek olduğunu Atatürk’ün her köşede bıraktığı miraslarla anladık. Ankara’yı sahiplenen, kalbinde bu kenti taşıyan her hemşehrimizle aynı düşünüyoruz. Bu şehri canlı tutmak için, ticaretini, kültürünü, sanatını yaşatabilmemiz için el ele vermemiz gerek. Bu vesileyle tarihi zaferle dolu ulu Türk milletinin koruyucuları, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu uğurda savaşan tüm şehit ve gazilerimize rahmet diliyor, şükranlarımı sunuyorum.”

98. yıl dönümünde saygıyla anıyoruz


BAKMADAN GEÇME!