97 yıldır aynı heyecan

Güncelleme Tarihi:

97 yıldır aynı heyecan
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2016 02:00

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 97. yıl dönümü, dün törenlerle kutlandı. Atatürk’ün, Ankara’ya ilk gelişinde coşkuyla karşılandığı Dikmen Keklikpınarı’nda 97 yıl sonra yine aynı coşku ve heyacan vardı.

Haberin Devamı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 97. yıl dönümü kutlamaları, dün saat 09.00’da Anıtkabir’deki resmi törenle başladı. Yüzlerce öğrencinin Anıtkabir avlusunda hazır bulunduğu törende Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara İl Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Faruk Şengün, Ankara İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, milletvekilleri, Ankaralı yöneticiler ile seymenlerin de yer aldığı heyet, Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı. Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen Vali Topaca, Şeref Defteri’ni imzaladı. Vali Topaca, deftere yazdığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Tarih sahnesinden silinmek istenen bir milletin, küllerinden doğuşu için yaktığınız bağımsızlık meş’alesi, Ankara’ya gelişinizle destansı bir mücadeleye dönüşmüş ve dünyada eşine rastlanmayan bir zaferle taçlanmıştır. Bugün geldiğimiz noktada başkentiniz Ankara; üniversiteleriyle, sanayisiyle, kültürel zenginliği ile modern bir kent haline gelmiştir. Ülkemizi ve milletimizi çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkarmak için, her dönemde ve her koşulda, var gücümüzle çalışma azim ve kararlılığındayız.”

Haberin Devamı

97 yıldır aynı heyecan

KEKLİKPINARI’NDA KARŞILAMA ZEYBEĞİ

Öte yandan kutlamalar kapsamında, Atatürk’ün Ankara’ya gelişinde ilk karşılandığı yer olan Dikmen Keklikpınarı’nda da tören düzenlendi. Son dönemde yaşanan terör olaylarında verilen şehitler nedeniyle seymenler, gösterilerini sadece Atatürk’ün gelişinde oynadıkları Seymen Zeybeği yaparak sona erdirdi.

97 yıldır aynı heyecan


Dikmen Keklikpınarı’ndaki bir diğer etkinlik ise 81. kez düzenlenen ‘Büyük Atatürk Koşusu’ oldu. 7’den 70’e binlerce kişinin katıldığı koşu Keklikpınarı’ndan başlayarak, Ankara Garı’nda son buldu.

97 yıldır aynı heyecan

Haberin Devamı

GARNİZON KOŞUSU DÜZENLENDİ

Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 97. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında ‘Atatürk Garnizon Koşusu’ düzenlendi.
Geleneksel ‘Atatürk Garnizon Koşusu’na; Kara Harp Okulu, Hava Harp Okulu ve Deniz Harp Okulu personeli katıldı. Kara Harp Okulu’ndan başlayan Garnizon Koşusu, Kara Kuvvetleri Kavşağı-Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi-Akdeniz Caddesi-Gençlik Caddesi-Anıtkabir Tandoğan Girişi güzergâhında yapıldı.


97 yıldır aynı heyecan


SİYAH
BEYAZ
ANKARA

BAŞBAKANLIK Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) de,
Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 97. yıl dönümü nedeniyle “Ankara 1930-1960 Fotoğraf Sergisi” açtı. TBMM Mustafa Necati Kültür Evi’nde açılan sergide, BYEGM arşivinden fotoğraflar yer alıyor. Sergi, 31 Aralık’a kadar 09.30-17.30 saatlerinde gezilebilecek. AA

BAKMADAN GEÇME!