96 yaşında koronayı yendi

Güncelleme Tarihi:

96 yaşında koronayı yendi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2020 00:58

Ankara Şehir Hastanesi’nde koronavirüs tedavisi gören 96 yaşındaki Hasibe Yavuz, ileri yaşına ve tansiyonuna rağmen hastalığı atlatmayı başardı. Yavuz, “Önce Allah’ın, sonra doktorların, hemşirelerin sayesinde iyi olduk” dedi.

Haberin Devamı

Başkent’te ileri yaşına ve kronik rahatsızlığına rağmen koronavirüsü yenen 96 yaşındaki Hasibe Yavuz, sağlık çalışanlarının alkışları eşliğinde taburcu edildi. Yavuz, “Allah'a şükür gitti. Önce Allah'ın, sonra doktorların, hemşirelerin sayesinde iyi olduk. Ben sizden çok memnunum. Allah ne dileğiniz varsa versin” diye konuştu. 5 günlük tedavisinin ardından Yavuz’un PCR testinin negatif geldiğini belirten Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Tamer Direk İse şunları söyledi: “Bizim için de oldukça şaşırtıcı bir durum. Her hastamız bu kadar şanslı olamayabiliyor. Bu hastalığın en önemli özelliği, ileri yaşlı, özellikle 65 yaş üstü hastalarımıza yoğun sıkıntı yaşatıyor. Kronik hastalığı olanlarda sıkıntılı seyrediyor. Bu hastalıkla ilgili önemli olan şey, hastalığa yakalanmamak.” 

96 yaşında koronayı yendi


ARTIK GENÇ HASTALARIMIZI DA YOĞUN BAKIMLARDA GÖRÜYORUZ

Haberin Devamı

Koronavirüsün Türkiye’de görülmesinin hemen ardından kurulan Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi COVID-19 Yoğun Bakım Ünitesi’nde de doktorlar yoğun bir mücadele veriyor. Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlusu Doç. Dr. Fatma Yıldırım, “Sürecin başından beri özveri ile hastalarımıza asla sırtımızı dönmeden, her türlü tedaviyi de bu süreç içerisinde yaparak gerçekleştirdik” derken Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Meltem Şimşek de “Öncelikle tabi ki 65 yaş üstü daha riskli olmakla birlikte, artık çok genç hastalarımızı da yoğun bakımlarımızda görmekteyiz. Bizler sizler için buradayız, lütfen sizler de bizler için kurallara uyun” diye konuştu. İHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!